Ronny Brandt wint ook over de grens

14 augustus 2022 19:57

Ronny Brandt heeft zich vrijdag ook in België van zijn beste kant laten zien. Tijdens de eerste kortebaan in Ruiselede pakte de combinatie met Demi Veenstra de zege. Marc Moes finishte als tweede met Gissimer du Palais, voor Forgeline (Sebastien van Hauwermeiren) en Harper Smart (Rick Wester).

(Foto’s: Remon Stroomer Fotografie (www.remonstroomer.com))

De Italiaanse ruin, eerder dit jaar de winnaar van Sassenheim, startte in Ruiselede als de grote favoriet. Die belofte maakte de beste kortebaner van 2019 volledig waar. Ronny Brandt was eerst te sterk voor Ebba Lotta en versloeg daarna ook tweevoudig kortebaanwinnaar Cesar Charisma. Na Forgeline tijdens de halve finale te hebben verslagen, was de combinatie met leerlingpikeur Demi Veenstra op de sulky tijdens de eindstrijd veel te sterk voor Gissimer du Palais. Ronny Brandt verdiende met zijn overwinning een fraai bedrag van € 3.800,00.

Ronny Brandt maakte zijn rol van favoriet volledig waar in Ruiselede en pakte naast de bloemen een fraaie eerste prijs.

De kortebaan van Ruiselede is de eerste kortebaan in België na de strandraces op het strand van De Haan. De startprocedure verliep echter anders dan in Nederland en zijn het best te vergelijken met de bandenstarts op de langebaan. Inmiddels zijn er al gesprekken opgestart om de volgende kortebaaninterland hier te verrijden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.