Ronny Brandt verdedigt titel bij Buitenzorg Kortebaandraverij

26 juli 2022 09:43

Ronny Brandt verdedigt op dinsdag 16 augustus zijn titel tijdens de Buitenzorg Kortebaandraverij. De ruin won drie jaar geleden de koers op de Teselaar, maar kreeg vanwege de coronacrisis niet de kans om opnieuw te zegevieren. Bij deelname behoort hij ongetwijfeld tot de favorieten. De aanvang van de koers in Bemmel is om 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

De status van Ronny Brandt in het kortebaancircuit is langzaam aan het veranderen. Waar hij eerst vooral uitblonk door zijn gouden karakter wint hij steeds meer aan snelheid. Vooral voor de jonge leerlingpikeur Demi Veenstra lijkt hij een extra stapje te willen zetten. Dit jaar was de combinatie al de beste in Sassenheim en eindigden ze als tweede in Wognum.


Samenvatting van de kortebaan Bemmel 2019

Successen

De successen zorgden ervoor dat Ronny Brandt tegenwoordig vijf meter extra moet lopen. Dit leek in eerste instantie te veel van het goede, maar niets is minder waar. Vorige maand vocht hij zich vanaf 305 meter naar een knappe vierde plaats in Hoofddorp. De winst ging die dag naar Eliot Charisma, de ruin die in 2018 de Buitenzorg Kortebaandraverij won.

2022 is vooralsnog vooral het seizoen van Coktail Bar en Southwind Raptor. Zij gaan samen aan de leiding in het klassement ‘Paard van het jaar’. Vlak daarachter staan respectievelijk Archange de Jiel, Ronny Brandt en Jocke Cane. Mogelijk dat deze paarden bij deelname ook in Bemmel om de prijzen strijden.

Grand-16

In Bemmel komen maximaal zestien paarden aan de start, volgens de nieuwe opzet Grand-16. Na de eerste omloop vindt er een tussenronde plaats met alle deelnemers die in de eerste omloop hebben verloren. De winnaars van de tussenronde plaatsen zich alsnog voor de tweede omloop. De koers gaat vervolgens verder met twaalf paarden.

Op deze manier heeft de kortebaan met minder deelnemers toch een middagvullend programma. In Beverwijk vond dit jaar de introductie van dit systeem plaats. Dit kreeg een succesvol vervolg in onder andere Warmond, Egmond aan den Hoef, Hoofddorp en IJmuiden.

Loting

Na de loting op vrijdag 12 augustus is het deelnemersveld te vinden op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips. De Buitenzorg Kortebaan Bemmel maakt deel uit van de Bemmelse Paardendagen. Deze tweedaagse begint op maandag 15 augustus met de traditionele ponymarkt.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.