Ronny Brandt verdedigt na drie jaar zijn titel in Middenbeemster

8 juli 2022 10:20

Ronny Brandt krijgt op woensdag 27 juli de kans om zijn titel te verdedigen tijdens de kortebaandraverij in Middenbeemster. De Italiaanse ruin is in topvorm, maar zijn onlangs verkregen starthandicap weegt zwaar. De aanvang van de koers op de Rijperweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Hoewel de laatste kortebaan in Middenbeemster vanwege de coronacrisis alweer drie jaar geleden is, is Ronny Brandt nog altijd in het circuit actief. In 2020 en 2021 ging er slechts een beperkt aantal kortebanen, soms op alternatieve wijze, door. Ronny Brandt kwam in de coronajaren echter niet verder dan een tweede plaats vorig jaar in Medemblik.

Nieuwe successen

Dit jaar is hij beduidend beter op dreef. Samen met Demi Veenstra werd hij tweede in Wognum. Daarna zegevierde de combinatie in Sassenheim. De nieuwe successen leverden hem wel een starthandicap op. Met vijf meter extra strandde hij hiermee in de tweede omloop in Warmond.

Coktail Bar is vooralsnog het meest succesvolle paard van dit seizoen. Hij won in Assendelft en Wognum en werd tweede in Beverwijk. Ook Southwind Raptor liep al drie keer bij de eerste drie. Hij zegevierde in Warmond.

Beemsterkermisweek

De kortebaan in Middenbeemster valt dit jaar voor het eerst samen met de Beemsterkermisweek. Hierdoor wijkt de organisatie af van de gebruikelijke datum op de laatste donderdag van augustus. Ook het parcours is iets verlegd. De kortebaan vindt nog steeds plaats op de Rijperweg, maar nu tussen de afslag met het industrieterrein en de Jisperweg

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan in Middenbeemster op maandag 25 juli. Het deelnemersveld is direct daarna te vinden op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waarmee iedereen zijn of haar voordeel kan doen voor een weddenschap bij de totalisator.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.