Roggen: ‘Heeft de hele middag meegezeten’

25 juni 2016 20:57

Op het moment dat de inschrijving voor de kortebaan in Zwanenburg sloot, waren 23 deelnemers van de partij. Omdat de organisatie met een vol veld van 24 deelnemers wilde starten, werd Michel Roggen, de drijvende kracht achter Stal de Groningers, gebeld. Roggen besloot King niet in Warmond te laten starten, maar een week eerder in Zwanenburg. Nadat de negenjarige ruin na de derde omloop ook nog eens als ‘lucky loser’ werd terug geloot en uiteindelijk de koers won, bleek de beslissing van Roggen goud waard te zijn.

Uiteraard was Pegram blij verrast. “King draaide wat stug tijdens de derde omloop, daarom hielp Jan Thijs (de Jong, red.) tijdens de finale in het startvak. Dat was in de vierde omloop tegen Sammarco niet nodig, omdat Manon al had aangeven wat verder in het startvak te willen draaien. Wanneer hij achter een paard langs kan draaien en niet in een loze ruimte komt zoals tegen Every’s wish, dan komt het wel goed.” Hoewel King het geluk van de bijloting nodig had, maakte hij het karwei uiteindelijk sterk af, vond ook Pegram. “We wonnen de eerste rit, maar gaven in de tweede rit wel wat weg. Ik besloot er voor te rijden om er zo toch een rit van te maken. Every’s wish is nu eenmaal niet zo’n doordouwer en dat pakte tijdens de kamprit goed uit.”

Weelde

Over geluk had de achterban van King niet te klagen, iets wat eigenaar Michel Roggen terdege besefte. “Wil je een kortebaan winnen, moet het de hele middag meezitten. En voor King heeft het vanmiddag inderdaad de hele middag meegezeten. Hij zou vandaag eigenlijk niet lopen, maar in Warmond. Op verzoek van de organisatie is hij toch hier gestart en werd hij bij toeval aan Lindsey gekoppeld. Natuurlijk wint hij hier met geluk, maar geluk heb je ook nodig. Hij maakte het in de finale wel sterk af; Every’s wish sprong ook niet van weelde.”

De overwinning van King was het zoveelste succes voor Stal de Groningers in het nog prille seizoen van 2016. Zo won Barbert al drie keer en finishten Femke Schermer, Jagger Broline en Easy Arrow ook al in de prijzen. “Het gaat momenteel enorm voor de wind”, vertelt Roggen. “Tijdens mijn eerste jaren had ik heel goede paarden en dacht ik dat het heel gemakkelijk was. Je koopt een paard en je wint een kortebaan. Maar nadat dat ik United Kievitshof, Caretto As en Tubbe BE verkocht, had ik niets meer. Toen hebben we een aantal seizoenen gehad dat we slechts één kortebaan per seizoen wonnen. Het is dus niet dat je zomaar even een nieuwe winnaar op de kortebaan koopt. Maar tijdens die periode heb ik wel heel veel geleerd. Je leert het hele circuit kennen, je leert de mensen kennen, je krijgt door hoe het werkt en welke eigenschappen de paarden moeten hebben om te kunnen winnen. Dat is heel belangrijk geweest.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.