RODEN VERENIGING VAN HET JAAR 2012!

27 november 2012 17:33

De kortebaan van Roden is voor het eerst in haar bestaan uitgeroepen tot de beste van 2012. Een afvaardiging van de Stichting Volksvermaken Roden ontving de wisseltrofee dinsdagmiddag in Assendelft tijdens de algemene jaarvergadering van de Bond van Harddraverijverenigingen en –Stichtingen in Nederland.

De jury (de redactie van de website Kortebaandraverijen.nl) prees de kortebaan op de Norgerweg, vanwege haar professionele organisatie, de fraai aangeklede baan, de groei die het evenement doormaakt en de unieke sfeer. Bovendien speelde de kwaliteit van de koers mee in de keuze voor Roden. ,,De spetters vlogen er van het eerste tot het laatste moment vanaf. Bovendien stond Roden dit jaar voor een extra zware klus om zich te onderscheiden, omdat een dag later het Nederlands kampioenschap in Lisse werd gehouden”, verklaarde de jury.

Genomineerd

Naast Roden waren ook Voorschoten, Stompwijk, Wateringen en Santpoort genomineerd voor de prijs Vereniging van het Jaar. Zij waren naar voren geschoven na een stemronde onder de Vrienden van de Kortebaan op Kortebaandraverijen.nl. De jury had een beslissende stem en koos voor het Drentse dorp. De Stichting Volksvermaken Roden komt met het binnenhalen van deze prijs in een bijzonder rijtje. De afgelopen jaren gingen Nootdorp (2008), Lisse (2009 en 2010) en Bemmel (2011) haar voor.

De kortebaan in Roden werd dit jaar op woensdag 26 september voor de 38ste keer gehouden. De winst ging naar Tusee JL en Aad Pools.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.