Roden Challenge: Derby Selectie K III

25 september 2020 09:14

De liefhebbers van de kortebaan kunnen zondag online afstemmen op de koersen op de Renbaan Duindigt. Kortebaandraverijen.nl heeft de Derby Selectie K III vernoemd naar de kortebaan van Roden die woensdag niet doorgingvanwege het coronavirus. De meeting begint om 13.30 uur. De Roden Challenge (koers 9) is om 16.50 uur.

Voor elke geannuleerde kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Zondag staan er mooie koersen op het programma op Duindigt: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebaan van Roden moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Via dit linkblok kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.


Klik op de banner voor de welkomstbonus en de live beelden.

Tien koersen

In totaal staan er tien koersen op het programma. Het hoogtepunt zijn de drie Derby Selecties. In de series proberen de driejarige toppers zich te plaatsen voor het hoogtepunt van het seizoen: de Derby op zondag 11 oktober. Hierin kunnen maximaal zestien paarden starten. De eerste vier van elke serie plaatsen zich direct. Koen n Klasbak en Karola zijn als winnaars van de Sweepstakes automatisch geplaatst. Ook de snelste nummers vijf plaatsen zich voor de Derby.

In onderstaand programma op de website van Draf & Rensport vind je van alle koersen de deelnemers. De Derby Selectie K III lichten wij op deze website alvast uit. Deze koers telt tevens mee voor de TipCompetitie waaraan iedereen kan meedoen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan.

Voorbeschouwing Roden Challenge

1. Kattuso Boko – Jaap van Rijn
2. Karola – Chield Wildhagen
3. Kate Baldwin – Michael Nimczyk
4. Kluivert Boko – Dion Tesselaar
5. Kaboom – Tom Kooyman
6. Kosmos Renka – Johan van der Wal
7. Kentucky Lobell – Hugo Langeweg
8. Kenickie Kite – Thomas Bos
9. Kilimanjaro – Robin Bakker

Deze Deby Selectie is bijzonder sterkbezet! Kilimanjaro (9) is één van de favorieten voor de eindzege. Dit seizoen was hij voornamelijk actief in het buitenland en daarmee is hij lastig in te schatten ten opzichte van zijn concurrenten. Hij bevestigde vorige maand in elk geval goede vorm met een sterke zege in Denemarken. Startnummer 9 is geen voordeel.

De stal van Hugo Langeweg brengt Kattuso Boko (1) en Kentucky Lobell (7) aan de start. Kattuso Boko won in juli zeer overtuigend op Victoria Park. Daarmee was hij direct één van de topfavorieten voor de Derby. Twee weken later viel hij echter volledig stil op Duindigt. Zijn kwalificatie in 14,4 toont aan dat hij op de weg terug is. Kentucky Lobell behaalde de laatste maanden vooral ereplaatsen. Hij lijkt goed genoeg om zich te plaatsen voor de Derby.

Karola (2) won sterk de Sweepstakes voor merries. Zij kan zondag haar status bevestigen. Kenickie Kite (8) verraste met een tweede plaats tijdens de Sweepstakes hengsten. Een ereplaats en daarmee plaatsing voor de Derby lijkt reëel. Kosmos Renka (6) debuteerde in de Sweepstakes direct als derde. We gaan er vanuit dat hij nog meer in zijn mars heeft. Kate Baldwin (3) koerste afgelopen zomer in Zweden met wisselend succes. We zijn benieuwd hoe zij zich houdt tegen de Nederlandse jaarganggenoten.

Kluivert Boko (4) startte vorige week als favoriet op Victoria Park, maar maakte toen in de laatste bocht een fout. De ruin kwam desondanks als derde over de streep, maar werd na afloop uit de uitslag gehaald. Hij lijkt voldoende snelheid te hebben, maar zal zijn hoofd bij het werk moeten houden. Kaboom (5) toonde veel klasse in Groningen, maar treft nu zwaardere tegenstand.

ONZE TIP: 1. KILIMANJARO (9) 2. KATTUSO BOKO (1) 3. KAROLA (2)
Outsiders: Kate Baldwin (3) en Kentucky Lobell (7)


Klik op de banner voor de welkomstbonus en gratis beelden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.