Robin Bakker maakt droom waar

27 augustus 2012 10:44

Robin Bakker heeft zondag de Derby C gewonnen. Op de Renbaan Duindigt schreef hij met Clint W Boko de meest prestigieuze langebaankoers van Nederland op zijn naam. Daarmee maakte de 29-jarige pikeur een droom waar.

Voor het maandblad Horsimo sprak Bakker tijdens een interview in 2007 over zijn ambities. “Ik durf niet te zeggen wanneer mijn carrière is geslaagd. Ik wil gewoon zo veel mogelijk koersen winnen en elk jaar met de top vijf van Nederland meedraaien. Maar de Derby winnen is toch wel heel mooi. Ik heb al eens de Gouden Zweep en het Kampioenschap van Nederland gewonnen, maar het winnen van de Derby is een echte droom.”

Tijdens hetzelfde vraaggesprek keek de Derbywinnaar ook terug op zijn eerste Derby, in 2004. “Ik liep voor Hugo Langeweg het paard Tina Boko. De koers verliep voorspoedig en bij het uitkomen van de laatste bocht had ik mijzelf een goede uitgangspositie verschaft. We liepen iedereen voorbij, maar het ging blijkbaar te hard. Hij sprong weg en we werden uitgeschakeld. Hugo Langeweg, die zelf de Derby won met Time Out, vertelde mij later dat ik had moeten winnen. Ik heb daar nog lang aan gedacht, het was echt een grote teleurstelling. Wat als het paard niet had gesprongen?”

Bakker won de Derby met de pupil van trainer Paul Hagoort in een recordtijd van 1.15,7 over 2600 meter. Met een zinderende eindsprint versloeg hij de favoriet van het spelende publiek, Conway Fortuna met Hugo Langeweg jr. op de sulky. Als klap op de vuurpijl won Bakker diezelfde middag met Cornelia Unia uit de stallen van werkgever Rob de Vlieger ook de Derby C voor merries.

De succesvolle pikeur liep in het verleden al verschillende goede klasseringen in een Derby bij elkaar. In 2008 finishte Bakker als derde met Yendi Boko. Een jaar later tikte hij zelfs als tweede aan met Zizou. In de door Amour d’Occagnes gewonnen Derby van 2010 eindigde Bakker, goed voor zeventien overwinningen op de kortebaan, als vierde met Ajax Boko.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.