Rick Wester: ‘Ze had weer gas in de tank’

20 september 2022 08:52

Candy Blue Chip verscheen als topfavoriet aan de start in Heemskerk, maar raakte betrokken bij een vervelend ongeval en moest geblesseerd afhaken. In Enkhuizen maakte ze al snel haar rentree, maar viel tijdens de tweede omloop door de mand. Maandag liet ze in Medemblik zien niets aan klasse te hebben ingeboet. Haar pikeur Rick Wester zag een duidelijk verschil. “Ze had weer gas in de tank.”

De vijfjarige merrie was na een wervelend optreden in Bemmel in een bloedvorm, maar raakte tijdens het voorwerk in Heemskerk op een vervelende manier geblesseerd. Slechts twee weken na dit incident maakte de troef van Stal de Groningers in Enkhuizen haar rentree. “Ze had een open wond op haar achterbeen, maar dat genas wonderbaarlijk snel”, kijkt Wester terug. “Ze heeft meer last gehad van een schaafwond aan de voorkant. Dat was een harde klap en daar hebben ze veel werk aan gehad. Ze hebben het goed gedaan, want ze is prima hersteld.”

Voltreffers

Haar optreden op de Paktuinen viel echter tegen. Tijdens de tweede omloop werd ze uitgeschakeld door debutant Kesper. Wester: “In Enkhuizen ging ze helemaal niet. Ze is er natuurlijk even uit geweest na die blessure in Heemskerk. Wellicht had ze die middag in Enkhuizen nodig om het weer op te pakken. Dat klinkt raar, zo midden in het seizoen, maar ze heeft even stilgestaan en dat is anders dan een paar dagen vrij. Vandaag was ze scherp en had ze weer gas in de tank.”

Eerder dit seizoen presteerde Candy Blue Chip grillig. Na haar imponerende overwinning tijdens haar debuut in Egmond aan den Hoef duurde het even voordat ze weer de winnaarsring mocht betreden. Wester is echter maar wat blij met de merrie. “Ze heeft goede kortebanen afgewisseld met tegenvallende koersen. Toch denk ik dat ze één van de beste paarden is. Ze kan verschrikkelijk hard vertrekken en ook op snelheid doet ze voor weinig paarden onder. Zelfs tegen de goede paarden is ze als eerste het startvak uit. Dan heb je alles wat je nodig hebt. Aanvankelijk had ik er een hard hoofd in voor dit seizoen. Alle paarden kwamen op meters. Gelukkig kon ik met Panic Launcher nog een kortebaan winnen. Daar was ik heel blij mee, want zij is één van mijn favoriete paarden. Toen ik haar ook kwijtraakte, was ik afhankelijk van de nieuwe paarden. Met Candy Blue Chip en Epoque hebben we twee voltreffers.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.