Rick Wester: ‘Ze ging weer ouderwets’

17 augustus 2022 15:20

Na haar overwinning in Egmond aan den Hoef leek de opvolgster van Blackpearl Trans R opgestaan, maar Candy Blue Chip kreeg het niet voor elkaar om haar zege op de ‘Hoever S’ een waardig vervolg te geven. Tijdens de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel keerde ze het tij en liet weer zien wat ze in huis heeft. Met een enorme overmacht pakte ze de overwinning op de Teselaar. De winnende pikeur Rick Wester was onder de indruk. “Ze ging weer ouderwets.”

“Ze heeft de afgelopen weken ongelukkig gekoerst”, analyseert Wester na de koers. “Zo trof ze in Middenbeemster Southwind Raptor. Ze werd toen net aan geklopt, dat is geen schande. In Santpoort ging ze tijdens de eerste omloop heel goed, maar wilde ze er daarna niets meer van weten. Ze werd wat druk. Daarom droeg ze nu een kap en zag ze wat minder. Met resultaat, want ze ging weer ouderwets. Ze maakte tijdens haar ritten tegen Panic Launcher de meeste indruk op mij. Dat is een heel snel paard, maar ze bleef haar toch heel gemakkelijk voor. Toen dacht ik: ‘Vandaag gaat het gebeuren.’”

Zo boekte Wester een enigszins verrassende overwinning met Candy Blue Chip, terwijl alle ogen waren gericht op Epoque, de tweede deelnemer van de kortebaankampioen. De winnaar van Voorschoten liet zich echter tijdens de tweede omloop verschalken door Jannie van Tim en Ruud Pools. Wester: “Epoque was niet goed. Hij liep niet goed weg uit het startvak, terwijl hij in Voorschoten het startvak uit vloog. Hij leek wat last te hebben van zijn kniebanden. Daar zit waarschijnlijk iets wat niet helemaal goed is.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.