Rick Wester: ‘Het ritme ontbrak nog bij Dutch’

20 juli 2018 13:10

Dutch Buitenzorg is op zijn best wanneer hij vaak start. Eigenaar Djimmy Schneider benoemde dit vorig jaar al en ook zijn nieuwe trainer Rick Wester merkt nu dat de vorm van de ruin beter wordt nu de drukke kortebaanzomer is aangebroken.

“Hij is al tijden goed, maar het ritme ontbrak nog. Eigenlijk moet hij heel vaak starten, maar dat gaat natuurlijk ook tegen je natuur in. Hij moet in elk geval regelmatig rijden”, merkt Wester op na afloop van de koers in IJmuiden die Dutch Buitenzorg winnend afsloot.

Verbeteren

“Het zat ook niet mee natuurlijk tijdens zijn eerste starts. En Djimmy moet ook nog een klein beetje leren. Ik wilde hem daarom graag zelf een keer rijden om te kijken of er nog iets te verbeteren valt. Dit kon nog net, want hij zat al dicht tegen de winsomgrens aan”, legt Wester uit waarom hij de laatste twee starts zelf op de sulky plaatsnam.

“Dutch lijkt zo gemakkelijk om te rijden, maar je moet hem goed motiveren onderweg. Dat zag je bijvoorbeeld in de halve finale tegen Calistokingsdeep. Dan ligt hij voor en wordt hij gemakkelijk. Dan heb je ineens niets meer in je handen. Hij sprong toen precies weg bij die hobbel halverwege”, vervolgt Wester die zijn pupil ook in de eerste omloop een galoppade zag maken. “Hij is gisteren opnieuw beslagen, maar na de eerste omloop hebben we hem alsnog dikkere nagels gegeven voor meer grip. De paarden hebben echt heel weinig grip op deze klinkers in het startvak. Ook Dutch gleed gewoon weg. Dat is wel een verklaring waarom er zoveel springers waren vandaag.”

Spannend vanaf de zijkant

Nu Dutch Buitenzorg de winsomgrens van 24.000 euro is overschreden, neemt Schneider weer plaats op de sulky. “Ik vond het heel spannend vanaf de zijkant. De eerste omlopen moest ik via Twitter volgen. En dan zie je hem springen, ja dan baal je wel even”, lacht de leerlingpikeur. “Gelukkig is het goed gekomen. Ik heb van Rick een aantal tips meegekregen. Het komt er vooral op neer dat ik soms wat beter moet opletten. Het is een standaarddingetje, maar ik ga er wel mee aan de slag.”

De paarden hebben heel weinig grip op deze klinkers in het startvak

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.