Rick Wester: ‘Panic Launcher had nog wat koersritme nodig’

8 juni 2022 16:05

Na twee overwinningen van broertje Mats was het nu de beurt aan Rick Wester, die in Venhuizen Panic Launcher naar een knappe zege stuurde. De merrie was in Assendelft en Wognum niet op haar best, maar kwam op de traditionele Pinkster3-meeting scherp voor de dag. Wester had een eenvoudige verklaring. “Panic Launcher had nog wat koersritme nodig.”

Natuurlijk profiteerde Panic Launcher tijdens haar ritten tegen Doc Holiday en Southwind Raptor van een startvoorsprong van vijf meter, maar de manier waarop de twaalfjarige merrie haar opponenten voorbleef was indrukwekkend. Voor Wester kwam dat niet als een verrassing. “Panic Launcher is met Chief One de snelste van de stal. We hebben vorig jaar in Lisse kunnen zien dat Chief One zich op snelheid kan meten met Southwind Raptor. Ook Panic Launcher doet op snelheid niet veel voor hem onder.” De kortebanen van Assendelft en Wognum vormden voor Panic Launcher de opmaat naar de overwinning. “Ze traint goed, maar ze krijgt haar scherpte op de baan. Ze had gewoon nog wat koersritme nodig. Vandaag was ze weer ouderwets.”

Nu ook Panic Launcher de winsomgrens van vijftien mille is gepasseerd, blijft voor Wester vooralsnog alleen Otero over. De regerend kortebaankampioen ziet, ondanks z’n twee galoppades in de tweede omloop, mogelijkheden. “De puzzelstukjes moeten nog in elkaar vallen. Tijdens de eerste omloop was hij heel goed, maar in de tweede omloop sprong hij te gemakkelijk. Volgende keer moeten we maar wat eerder de baan in, want hoe langer je rijdt, hoe beter hij gaat. Het is een interessante puzzel, want op snelheid doet hij niets voor die anderen onder.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.