Rick Wester: ‘Op snelheid had hij geen partij’

22 juli 2021 15:38

Chief One kwam vorig jaar niet op de kortebaan in actie, maar bewees in Emmeloord weer helemaal terug te zijn. De zevenjarige ruin kwam vrijwel geen moment in de problemen en rekende tijdens de finale zelfs af met schier ongenaakbare Eliot Charisma. Dat had zijn pikeur Rick Wester niet aan zien komen, hoewel hij onder de indruk was van de klasse van Chief One. “Op snelheid had hij vandaag geen partij.”

Ook Wester zag de regerend kampioen van Nederland als de grote favoriet voor de zege. Hij werd dan ook verrast door het optreden van Chief One, die zijn razendsnelle opponent dravend de baas was. “Tegen Eliot Charisma zie je zo’n overwinning niet aankomen. Chief One is wel heel snel. Op snelheid had hij vandaag geen partij. Net zoals Eliot heeft Chief One de hele middag niets hoeven doen. Alles zat mee. Alleen tijdens de finale maakte hij een foutje. Hij had wat moeite met de hobbelige baan. Maar verder was hij echt heel goed.”

John de Leeuw was jarenlang de nummer één van Stal de Groningers. Dat leverde hem tussen 2014 en 2019 maar liefst vijf kampioenschappen op. Sinds dit seizoen is Wester de nieuwe eerste man van de succesvolle eigenarengroep. Zich verheugen op een eigen gouden helm doet hij nog lang niet. “Nee, dat is veel te voorbarig. Zo’n kampioenschap heeft pas echt waarde wanneer je kunt spreken van een volwaardig seizoen. Er zijn al veel kortebanen niet door gegaan en het is nog maar afwachten hoe het verder gaat.”

Pech

Eliot Charisma startte in Emmeloord als de gedoodverfde favoriet, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Volgens zijn pikeur Lindsey Pegram was dat te wijten aan pech. “Tijdens de tweede rit raakte Chief One de middelste startpaal en duurde het lang voordat de rit werd afgevlagd. Dat was mijn pech. Vervolgens won Chief One de tweede rit na een perfecte start, terwijl ik een fractie eerder had kunnen vertrekken. Tijdens de kamprit verstapte hij zich en sprong weg. Dat kan gebeuren. Al met al heb ik heerlijk gereden en voelde hij goed aan. Op Duindigt mag ‘ie weer.”

Luister hier het interview met Rick Wester terug. Het interview met Lindsey Pegram is hier terug te luisteren.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.