Rick Wester: ‘Meer eigenaren zullen hun paarden gaan proberen’

31 juli 2022 09:34

In een veld vol met snelle en succesvolle debutanten bleek Epoque uiteindelijk de beste in Voorschoten. De nieuwste aanwinst van Stal de Groningers profiteerde tijdens de finale van een galoppade van tegenstander Ferran Convital en pakte knap de overwinning. Rick Wester is erg te spreken over de ruin en put vertrouwen uit de schitterende koers over de goed gevulde Van Beethovenlaan. “Er zullen meer eigenaren hun paarden gaan proberen op de kortebaan.”

De regerend kortebaankampioen werd verrast door de kwaliteiten van de Deense ruin. “Nadat ik wist dat hij was gekocht heb ik wat koersen teruggekeken. Ik had de indruk dat het een gemakkelijk paard was en dat bleek ook zo te zijn”, kijkt Wester terug. “Het voorwerken ging goed. Maar een paard zoals Happy New Day gaat in zijn eentje ook heel goed, maar wanneer er één naast staat, loopt hij niet weg. Het was dus afwachten. Hij is pas net aangekomen in Nederland en heeft daarom niet veel gedaan. Conditioneel kan het dus nog wat beter. Hij was aan het einde moe en dan moet je een beetje mazzel hebben. Ik denk wel dat het een aanwinst is.”

Zorgen

Dat er in Voorschoten slechts twaalf paarden aan de start verschenen, baart Wester zorgen. Toch denkt hij dat het verrassende koersverloop met meerdere talentvolle debutanten een voorbode is van herstel.

Wester: “Ik ken heel wat paarden die enorm hard kunnen lopen, maar het op de kortebaan niet kunnen en andersom. Paarden die niet snel genoeg lijken, maar op de straat vallen ze mee. Je moet ze proberen om te zien of ze het willen doen. Eigenaren hebben vandaag kunnen zien dat je met paarden waarvan je het niet verwacht, het toch heel interessant kan zijn om mee te doen. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Ik denk wel dat er meer mensen zijn die hun paarden op de kortebaan gaan proberen.”

Eigenaren hebben kunnen zien dat je met paarden waarvan je het niet verwacht, het toch interessant kan zijn om mee te doen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.