Rick Wester: ‘Epoque in Hillegom een heel ander paard’

17 september 2022 10:54

Na zijn onverwachte overwinning in Voorschoten lukte het Epoque niet om een volgende stap te maken. Verschillende starts gingen de mist in, maar in Hillegom liet hij eindelijk zien wat hij daadwerkelijk in huis heeft. Met een imponerende overmacht draafde de zesjarige ruin naar de bloemen. Rick Wester was onder de indruk van zijn pupil. “Het was vandaag een heel ander paard.”

Wester merkte op de Meerlaan al snel dat het wel snor zat met de vorm van zijn deelnemer. Wester: “Tijdens zijn vorige starts was hij wat stijf. Hij is gisteren door de fysio behandeld en dat heeft hem goed gedaan. Dat merkte ik al tijdens het voorwerken, het was een heel ander paard. Normaal is hij wat stram, maar vandaag heel soepel.”

Geen enkele tegenstander wist Epoque tot een uiterste krachtsinspanning te dwingen. Zelfs de eindstrijd werd door twee galoppades van Ferran Convital zonder moeite gewonnen, hoewel Epoque de tweede rit aan zijn tegenstander moest laten. “Tijdens de finale hebben we helaas geen rit gehad”, kijkt Wester terug. “De eerste rit sprong Ferran Convital. De tweede rit gaf ik weg omdat ik niet om hem heen kon draaien. Hij blijft op zijn plek staan. Ferran is daarbij niet de gemakkelijkste. Dan kun je het wel honderd keer gaan proberen, maar daar wordt het niet beter van. Daarbij vertrouwde ik op het voordraaien tijdens de kamprit. Een goede oplossing? Dat denk ik wel. Je moet het met elkaar doen. Kijk naar de finale in Heemskerk, dat was een schande voor de sport. Dan beter zo.”

Kritisch

Naast de zege met Epoque finishte Wester als vierde met Happy New Day, die zich voor het eerst sinds zijn finaleplaats in IJmuiden weer wist te klasseren. Toch toonde de regerende kortebaankampioen zich kritisch. “Ik heb geen goede band met dat paard. Hij kan verschrikkelijk hard lopen, maar als het één keer moeilijk wordt, geeft hij het op. Hij was vandaag heel goed, maar toen het erom ging, werden we geklopt. Hij geeft zich niet voor honderd procent. Dat merk je wanneer je het startvak uitloopt, dan pakt hij ineens niet aan. Vandaar het vele voorwerk tussen de omlopen door, om hem goed scherp te krijgen. Desondanks liet hij tijdens de troostfinale het bit los. Dan maakt het niet uit tegen wie je loopt, want dan gaat hij niet.”

Normaal is hij wat stram, maar vandaag heel soepel

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.