Rick Wester: ‘Dit is een ideaal paard voor de kortebaan’

8 juli 2022 11:25

Rick Wester won donderdag de kortebaan in Egmond aan den Hoef met Candy Blue Chip. De merrie deed voor het eerst mee en reed direct naar de bloemen. De regerend kampioen op de kortebaan is onder de indruk.

“In de eerste omloop moest ze alles nog leren, ze draaide amper. Maar daarna was het een heel ander paard. Linksom, rechtsom, voor of achter, het maakte haar allemaal niets uit”, vertelde Wester na afloop op het stalterrein.

“Zij heeft eigenlijk maar één harde rit gehad en dat was tegen Archange de Jiel. Dat ze hem voor blijft, zegt genoeg. Ze heeft zeker de potentie om net zo goed te worden als die andere paarden. Ze is ongecompliceerd en snel, een ideaal paard voor de kortebaan.”

Vergelijking

De vergelijking met Happy New Day is snel gemaakt. In tegenstelling tot Candy Blue Chip wacht hij nog op zijn eerste succes. “Hij liet zeker wat zien tijdens de eerste kortebanen. In Warmond viel hij niet helemaal mee. Hij kreeg toen ook voor het eerst een paard naast zich in het startvak. Daardoor was hij zo afgeleid, dat hij slecht weg was en moeilijk benen pakte.”

Is Candy Blue Chip dan beter? “Zij is in elk geval ongecompliceerd. Happy New Day moet ik nog goed bij me houden, omdat hij ook wel eens een moeilijk momentje heeft. Na Warmond is hij behandeld. Ik hoop dat het zaterdag in Hoofddorp beter gaat. De eerste omloop moet hij door kunnen komen . Daarna gaan we het zien. Ik heb met deze twee in elk geval leuke paarden voor dit seizoen.”

Zij heeft eigenlijk maar één harde rit gehad en dat was tegen Archange de Jiel

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.