Rick Wester: ‘Archange de Jiel heeft wat pech gehad’

22 september 2021 09:08

Archange de Jiel behoorde dit seizoen ondanks enkele prima klasseringen nog niet tot de uitblinkers. Daar bracht de pupil van trainer Sjaak Snoek in Medemblik verandering in. De combinatie met Rick Wester op de sulky schakelde op weg naar de finale onder andere Doc Holiday en Cesar Charisma uit en rekende tijdens de eindstrijd af met Ronny Brandt en Mats Wester. Rick Wester had een eenvoudige verklaring voor de spectaculaire vormverbetering van zijn troef. “Hij heeft wat pech gehad.”

Je hoefde geen insider te zijn om te zien dat Archange de Jiel dit seizoen niet optimaal presteerde. Tijdens de kortebaan van Warmond op Duindigt liet de ruin zich telkens zonder strijd voorbij lopen. “Dat zag er soms wel wat lullig uit”, erkent zijn pikeur Rick Wester. “Je kon niet aan hem rijden en moest hem steeds terugpakken. Hij heeft wat pech gehad en had veel moeite met zijn gangen. Desondanks had hij nog steeds de snelheid en werd hij alleen door goede paarden geklopt. Hij is inmiddels verschillende keren behandeld. Desondanks viel hij mij tijdens de eerste rit van de middag niet mee, maar hij verbeterde gedurende de middag. Hij bewoog weer super en dan kan hij wel wat.”

Met hun zege zijn Wester en Archange de Jiel de eerste winnaars na de coronabreak. Wester had weer genoten van het koersen over een straatparkoers. “Het publiek in Medemblik is sowieso heel erg enthousiast. Er zijn kortebanen waar dat minder is, maar niet hier. Natuurlijk was ik heel blij met de kortebanen op Duindigt, maar de sfeer was dit keer heel anders. Tijdens de finale reden we langs juichende mensen; dat is het mooiste wat er is.”

Luister hier naar het hele interview met Rick Wester.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.