Rick Wester als opvolger van John de Leeuw blikvanger in Hoofddorp

17 juni 2022 11:20

Rick Wester behoort met zijn paarden tot de favorieten tijdens de kortebaan Hoofddorp op zaterdag 9 juli. De pikeur, werkzaam bij zijn eigen stal in Lijnden, is de opvolger van John de Leeuw als vaste rijder van de deelnemers van Stal de Groningers. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft Wester al wel een zege achter zijn naam staan op de Kruisweg. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Elk jaar weer behoorde De Leeuw tot de favorieten in zijn eigen Hoofddorp. Steeds slaagde hij er net niet in om te winnen op de Kruisweg. Na het seizoen van 2020 beëindigde hij zijn pikeurscarrière. Wester nam zijn plek op de sulky van de paarden van Stal de Groningers over en dit deed met succes. Vorig jaar boekte hij zeges met Chief One (twee keer), Archange de Jiel en Panic Launcher. Het leverde hem zijn eerste pikeurstitel op.

Ook 2022 is Wester goed begonnen. Hij won in Venhuizen met Panic Launcher. De andere twee zeges van het seizoen tot nu toe gingen eveneens naar Stal de Groningers. Mats Wester, de broer van Rick, reed Coktail Bar naar de bloemen.

Thuiskortebaan

Rick Wester beschouwt de kortebaan in Hoofddorp ongetwijfeld tot één van zijn thuiskortebanen. Hij won hier in 2016 al met Jagger Broline. Vorig jaar eindigde Wester met Chief One als tweede op het NK, georganiseerd door de Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp, op de Renbaan Duindigt.

Kelsa Europoort (pikeur Manon Pools) greep die dag verrassend de winst. Het is vooralsnog de enige zege tot nu toe van de Nederlands kampioen op de kortebaan. Dit jaar kwam de combinatie slechts één keer de eerste omloop door in drie starts.

Meer informatie

De loting voor de kortebaan in Hoofddorp vindt plaats op donderdag 7 juli, op het kantoor van de SNDR. Het deelnemersveld is vervolgens te vinden op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.