Rick Wester en Cesar Charisma aan de start in De Haan

8 april 2022 12:57

Op het strand van De Haan staan zondag en maandag (vanaf 13.00 uur) twee sprintkoersen op het programma. Op de tweede dag rijdt Rick Wester de paarden Otero en Dandy du Bourg. Cesar Charisma neemt deel met de Belgische pikeur Marc Moes, eerder succesvol met Montana van Herend (2019) en Ursy Flying (2019).

Cesar Charisma kwam ook vorig jaar in actie. De ruin werd toen derde met Lindsey Pegram. Tijdens de eerste editie in 2019 nam Ruud Pools als Nederlandse pikeur deel.

Nieuwe troef van Stal de Groningers

Omdat Belgische paarden voorrang hebben, is het aantal Nederlandse deelnemers beperkt. Alleen Stal de Groningers heeft met hun nieuwe troef Otero een paard aan de start. Cesar Charisma komt weer uit voor zijn Belgische eigenaren.

Op de zondag verdedigt Montana van Herend zijn titel. Voor wie nog op zoek is naar een nieuwe kortebaner is de deelname van het paard Hystorie D’Erpion interessant. Zijn eigenaren hebben aan deze website laten weten dat het paard te koop is.

Concept

Het concept in de Haan is vergelijkbaar met de kortebaan. De paarden draaien echter in hun eigen baan. De afstand bedraagt 280 meter. Voorgaande jaren waren de koersen sportief een flop vanwege de grote verschillen in de twee banen op het strand. Er is geen livestream.

Foto: Remon Stroomer

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.