René Stembert kiest voor verjonging

3 januari 2013 10:34

René Stembert stopt als penningmeester van de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken. Na 25 jaar vindt de 68-jarige Lisser het tijd voor vernieuwing.

“Het is goed dat er verjonging in het bestuur komt. Maar laat ze absoluut niet de naam van onze vereniging veranderen, in zoiets als FeestweekLisse.nl”, zegt Stembert in gesprek met het Witte Weekblad.

In 1987 begon Stembert met zijn functie. “Ik kwam gelijktijdig binnen met Ad van Zelst, Aad Lagerberg en Aart Tibboel. Om te beginnen als tweede secretaris. Ik hield mij vooral bezig met muziek en film. In 1993 nam ik de functie van penningmeester over van Theo van der Lans. Hij werd de nieuwe voorzitter na het overlijden van Nic de Bruin.”

Trots

Stembert is trots op wat er de afgelopen jaren is bereikt. “In 2007 waren wij de eerste die grote televisieschermen bij het parcours plaatsten. De hoogte van de totalisatoromzet, de ligging van de baan en de activiteiten rondom droegen ertoe bij dat Lisse tot twee keer toe tot de mooiste draverij van Nederland werd gekozen.”

Harry Persoon volgt Stembert op 11 januari op tijdens de algemene ledenvergadering. “Maar ik ga niet helemaal verloren voor de harddraverijvereniging. Ik ga mij bezighouden met het digitaliseren van het archief. En straks heb ik nog meer tijd om met mijn maatje Rob Slootbeek zoveel mogelijk kortebanen te bezoeken.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.