‘Quiz de Ginai is een enorm karakterpaard’

28 mei 2017 08:23

Çees Hetteling en Ruud Pools hebben niet lang op hun eerste overwinning van 2017 hoeven wachten. Quiz de Ginai was in Wognum een klasse apart en draafde met overmacht naar de bloemen. Een puike prestatie die trainer Cees Hetteling deed glimmen van trots. “Het is een enorm karakterpaard.”

De Quiz de Ginai die tijdens de eerste kortebaan van het seizoen in Assendelft in actie kwam, deed op geen enkele manier denken aan de sprinter die in Wognum zijn tegenstanders met ogenschijnlijk gemak opzij zette. Hetteling had een eenvoudige verklaring voor de metamorfose. “Quiz de Ginai is niet zo jong meer en had een aanloopje nodig. Om een paard thuis heel hard te werken zodat hij helemaal top is, heeft geen zin. Hij had die koers in Assendelft gewoon even nodig. Hij beviel vandaag al een stuk beter. Het is een enorm karakterpaard. Al ligt hij drie lengtes achter, hij vecht net zolang totdat hij er langs is.”

Niks verkeerd

Ook pikeur Ruud Pools was zeer te spreken over Quiz de Ginai. “In vergelijking met Assendelft hebben we hem een ander bit in gedaan. Hij ging sterk en heeft niks verkeerd gedaan. Alleen de eerste rit tijdens de tweede omloop tegen Obelix West was het krap en was ik blij dat hij deze wist te winnen. Tijdens de finale hadden we het geluk dat hij voorom mocht draaien en Frans (van der Blonk, red.) met Dutch Buitenzorg risico’s moest nemen.”

Of Pools en Quiz de Ginai dit seizoen nog samen in actie komen, is de vraag. Door zijn derde overwinning overschreed de Fransman de winsomgrens van twaalf mille en is voortaan opgezadeld met een starthandicap. “Wil je Quiz de Ginai nog een kans geven, moet er een leerlingpikeur achter. Zo moeilijk is ‘ie niet. Dat geldt in feite ook voor Evison. Wanneer ik van gelijkaf ga met Dutch Buitenzorg heeft Evison nog een kans. Vijf meter geven aan zo’n paard is eigenlijk onmogelijk. Het is aan Cees om de beslissingen te nemen.”

Quiz de Ginai had die koers in Assendelft gewoon even nodig

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.