Qualva Nonantais wint seizoensouverture

10 mei 2014 18:31

Qualva Nonantais en Ruud Pools hebben de kortebaan in Assendelft gewonnen. De combinatie profiteerde optimaal van de twee galoppades die tegenstander Timmy H in de finale maakte. De eerste rit had de troef van Stal de Groningers met John de Leeuw nog glansrijk gewonnen. Yankee Attack en Jan Thijs de Jong eindigden als derde voor Iper Flying en Aad Pools.

Qualva Nonantais maakte een goede indruk in Assendelft, maar had de loting zeker niet tegen. Na eerst Capital C en Donovan Norg te hebben geklopt, sprongen achtereenvolgens Zazou Enzelens en Iper Flying twee keer. In de eerste finalerit was Timmy H, in topvorm, duidelijk de snelste. In de tweede en derde rit sprong Timmy H echter direct na de start jammerlijk weg.

De nieuwe regels omtrent de bijloting pakten goed uit voor Aad Pools. Hij verloor met zijn troeven Iper Flying en Viva’s Limburgia (gereden door dochter Manon) in de tweede omloop, maar zag beide paarden bijgeloot worden. Iper Flying won de daaropvolgende confrontatie, maar leek de juiste vorm nog te missen om een rol van betekenis te kunnen spelen in de eindfase.

De omstandigheden waren zowel voor deelnemers als publiek zwaar. Tot de derde omloop regende het, pas daarna klaarde het op.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.