Qualva Nonantais verdedigt titel in Medemblik

12 september 2013 12:13

Qualva Nonantais is maandag de titelverdediger tijdens de kortebaan in Medemblik (aanvang 13.30 uur). De ruin maakt een ongelukkig seizoen door waarin hij tot twee keer toe een hardnekkige blessure moest overwinnen. Op de Nieuwstraat hoopt zijn achterban uit Schagen in één keer het tot nu toe verloren jaar goed te maken.

Bekijk het deelnemersveld.

Zowel in Wognum als in Warmond liep Qualva Nonantais een flinke wond op aan zijn been. Beide keren kostte het hem twee maanden om te revalideren. In Medemblik loopt hij weer zijn eerste koers na de in juli opgelopen blessure in Warmond. Het is dan ook afwachten hoe het met de vorm van de winnaar van vorig jaar gesteld is.

De favoriet komt uit de stal van Aad Pools. Iper Flying won in Heemskerk op zeer overtuigende wijze en maakt een goede kans op zijn tweede zege op rij. Ook Black Beauty Venus met Josette Pools is kansrijk.

Lokale troef

Co Swagerman is de lokale troef in Medemblik. De ruin in eigendom van de familie Swagerman uit Andijk won dit seizoen al drie keer. Inmiddels is hij zijn vijf meter startontheffing kwijt, waardoor zijn kansen wel iets zijn geslonken.

Cees Dobber en Jenny de Groot uit De Weere hebben zelfs twee paarden ingeschreven. Arvid Boko maakt zijn seizoensdebuut en is op basis van zijn prestaties van vorig jaar normaal geen kanshebber. Quick du Vivier is een ‘dark horse’. De ruin is grillig, maar heeft veel snelheid. Wala Alki, gefokt door de familie Alkema uit Medemblik, is ook van de partij. De merrie eindigde dit seizoen al twee keer als tweede en is op de sfeervolle Nieuwstraat een gevaarlijke outsider.

Vanaf vrijdag is op deze site een voorbeschouwing met een beschrijving van de kansen per paard te vinden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.