Qualva Nonantais slaat toe in Medemblik

17 september 2012 18:40

Qualva Nonantais heeft zijn grote belofte ingelost. Maandag was de Franse ruin, gesteund door vijf meter voorgift, met overmacht de beste op de Nieuwstraat in Medemblik. Andrea Swagerman pakte sterk de tweede plaats voor respectievelijk Zephir en Diamond Wood.

Ruud Pools kende met de uiteindelijke winnaar een valse start. In de eerste rit van de eerste omloop reed hij tegen Black Beauty Venus een startpaal omver, met een kapot wiel als gevolg. In de ritten daarna herstelde de combinatie zich door sterk af te rekenen met de favoriet bij de totalisator.

In de tweede omloop had Qualva Nonantais een stilstaand nummer, omdat tegenstander Boshoevens Emily met een blessure moest afhaken. Dit was overigens niet het enige paard dat de strijd moest staken. Power Hill gleed na zijn eerste rit tegen Andrea Swagerman uit en kon niet meer verder.

Eindstrijd

Na Ton Jeu en Zephir geklopt te hebben, volgde Andrea Swagerman in de finale. De pupil uit de stal van Andries van der Blonk was opnieuw imponerend, maar kon de vijf meter achterstand in de eindstrijd niet meer goedmaken.

De koers in Medemblik begon ruim een kwartier later dan gepland. De pikeurs waren het er niet mee eens dat de linkerbaan niet zoals in het verleden met anderhalve meter werd gecompenseerd. Nadat het draverijcomité overstag was gegaan, kon de koers alsnog aanvangen.

Lees het uitgebreide verslag vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.