Purmerend weet het nu al zeker: geen kortebaan

16 april 2020 13:35

De Stichting Harddraverij Prins Bernard heeft de kortebaan in Purmerend op donderdag 10 september nu al afgelast vanwege de coronacrisis. Dit is een flinke streep door de rekening voor de sport, omdat de koers over de Nieuwstraat zowel sportief als financieel één van de hoogtepunten van het seizoen is.

“Wij kunnen het evenement alleen organiseren door de sponsorbijdragen van lokale en regionale ondernemers. Het hoeft geen betoog dat de coronacrisis deze groep hard treft. Wij vinden het zeer ongepast om in deze situatie de ondernemers te vragen om hun toegezegde sponsorbijdragen”, laat de organisatie in een persbericht weten.

“Ook is het waarschijnlijk dat de overheidsmaatregelen, die vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn genomen, nog langere tijd van kracht blijven”, vervolgt de organisatie in de officiële verklaring. “Het is onwaarschijnlijk dat alle maatregelen in september zijn opgeheven. Als we de overheid mogen geloven zal met name de 1,5 meter-afspraak voor social distancing nog lang worden gehandhaafd om het coronavirus te blijven controleren. Een regeling waar wij natuurlijk 100 procent achter staan. Maar juist die regeling maakt
het onmogelijk om een evenement als de kortebaandraverij te organiseren waar in groten getale mensen op af komen.”

Hoogtepunt

De kortebaan van Purmerend is een jaarlijks hoogtepunt van het seizoen. Het hoge prijzengeld, de vele ereprijzen en de bijzondere ambiance trekken de beste paarden van het seizoen naar het evenement. Dat deze koers niet doorgaat, is een flinke streep door de rekening voor zowel de deelnemers als het publiek.

De afgelasting van Purmerend is bovendien opvallend, omdat het nog bijna vijf maanden duurt voordat de kortebaan op de kalender staat. De organisaties van de kortebanen in juli en augustus hebben vooralsnog niet de handdoek in de ring gegooid. Wel zijn alle kortebanen in de maanden mei en juni al afgelast.

Het is onwaarschijnlijk dat alle maatregelen in september zijn opgeheven

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.