Purmerend pakt opnieuw uit voor kortebaners

22 augustus 2019 07:43

Harddraverijvereniging Prins Bernhard beloont de deelnemers aan de kortebaan van Purmerend op donderdag 12 september opnieuw royaal. Er is maar liefst 10.000 euro aan prijzengeld te verdienen. Ook ligt de reiskostenvergoeding (7.272 euro totaal) hoger dan bij andere kortebanen en zijn er ook weer vele ere- en troostprijzen zoals koerslijnen, halsters en koersbrillen. Onder de eigenaren wordt er bovendien een uitrijsulky verloot. Dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de beste paarden en pikeurs afreizen naar de Nieuwstraat. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt exact om 13.30 uur.

Sowieso mogen alleen de paarden met de hoogste seizoenwinsom deelnemen in Purmerend. Dat belooft vuurwerk. Het huidige seizoen wordt gedomineerd door een aantal paarden. Eliot Charisma Doc Holiday (vorig jaar tweede in Purmerend) en Ronny Brandt wonnen dit seizoen al drie keer. Southwind Raptor was twee keer de beste. Goede kans dat deze paarden ook van start gaan op de Nieuwstraat.

Titelverdedigers

Calistokingsdeep en Lindsey Pegram wonnen vorig jaar in Purmerend. De ruin van Maatschap van der Let was toen nog actief op de basisafstand. Met een starthandicap van vijf meter heeft hij het beduidend moeilijker. Desondanks behoort Calistokingsdeep bij elke deelname tot de kanshebbers. Hij eindigde zelfs al drie keer als derde: in Assendelft, Venhuizen en IJmuiden.

Kortebaan Purmerend 2018
De samenvatting van de kortebaan in Purmerend.

Een jaar eerder was Dutch Buitenzorg de beste op de Nieuwstraat. De troef van Djimmy Schneider beleeft nu een wisselvallig seizoen waarin hij snelle ritten afwisselt met galoppades. Het lukte de combinatie nog niet om in de prijzen te lopen.

Deelnemers

Welke paarden van start gaan in Purmerend is bekend na de loting ten korte van de SNDR op dinsdag 10 september. Wanneer het deelnemersveld bekend is, staat deze direct op deze website Later volgt op deze website ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.