Purmerend voor het eerst Kortebaan van het jaar

13 december 2016 16:45

De Harddraverijvereniging Prins Bernhard in Purmerend is dinsdag uitgeroepen tot Kortebaan van het jaar 2016. Voorzitter Jan Kuiper ontving uit handen van Mathieu Hilgersom namens Kortebaandraverijen.nl de wisseltrofee tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft.

Het is voor het eerst dat Purmerend beslag legt op de prestigieuze prijs. Wel was de organisatie de afgelopen jaren drie keer zonder succes genomineerd. De winst van Purmerend komt voort uit een stemming van de Vrienden van de website Kortebaandraverijen.nl en de mening van een vakjury waarin naast de redactie van de website ook een pikeur heeft plaatsgenomen. Tevens is de kwaliteitscontrole van de kortebaanorganisaties door het draverijcomité meegenomen in de uitslag. Naast Purmerend waren ook Santpoort, Stompwijk, ’t Zand en Wognum genomineerd.

“De organisatie heeft oog voor deelnemers én publiek. Het aanvangstijdstip van 13.30 uur werd strak aangehouden en de pauzes waren nu eens niet te lang. Desondanks behaalde de kortebaan een lokaal omzetrecord”, is te lezen over Purmerend in het rapport van de vakjury. “De kortebaan zelf was er één om de vingers bij af te likken. Ondanks de deelname van 28 paarden was de kortebaan rond 18.15 uur afgelopen. Met goed prijzengeld en riante vergoedingen laat de organisatie zien dat het de professionele deelnemers zeer serieus neemt.”


De samenvatting van de winnende kortebaan.

Stimulans

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen als waardering en stimulans voor het vele goede werk dat de verenigingen en stichtingen verrichten om hun jaarlijkse evenement te organiseren. Vanaf de eerste editie heeft de prijs veel waarde bij de organisaties. Naast de fraaie wisseltrofee staat met name eer en waardering op het spel.

Voorgaande jaren ging de winst naar Nootdorp (2008), Lisse (2009 en 2010), Bemmel (2011), Roden (2012), IJmuiden (2013), Medemblik (2014) en Stompwijk (2015). Het is in 2016 voor eerst dat de prijs de naam ‘Kortebaan van het jaar’ draagt. Voorgaande jaren werd de naam ‘Kortebaanvereniging van het jaar’ gebruikt. De nieuwe naam dekt volgens de redactie van www.kortebaandraverijen.nl beter de lading.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.