‘Puntenregen’ in de TipCompetitie

12 juni 2014 09:35

De deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl kunnen over het algemeen terugkijken op een geslaagde kortebaan van Venhuizen. Omdat de favorieten de verwachtingen waarmaakten, werd er door menigeen flink gescoord. De dagwinst ging naar Violette Venneman, die haar tips net even eerder instuurde dan Cheyenne van den Bosch en Gé Hilgersom.

Timmy H startte als de grote favoriet bij de 90 deelnemers aan de TipCompetitie. De elfjarige ruin werd maar liefst 49 keer als winnaar getipt. Evison volgde op gepaste afstand en werd vijftien keer op de eerste plaats gezet. De uiteindelijke winnaar Yankee Attack werd ‘slechts’ zes keer als winnaar aangevinkt. Willem van der Meer en Milenka van den Bosch profiteerden daarmee van de drie bonuspunten die dit opleverde. Iris Opdam, Ruud de Groot en Jasper de Jong gingen ook voor Yankee Attack en hadden ook Timmy H in hun voorspelling opgenomen. (Ome) Gé Hilgersom voorspelde de juiste winnaar en was de enige met Timmy H en Evison op de plekken daarachter.

Hilgersom scoorde daarmee 31 van de in totaal 35 punten die in Venhuizen konden worden behaald. Het leverde hem niet de eer van de hoogste dagscore op. Violette Venneman (foto, met haar trots Cycloon Frejo) behaalde dezelfde score, maar was ruim eerder met het inleveren van haar deelnameformulier. De winnares van de TipCompetitie van 2012 en de nummer twee van vorig jaar tipte Timmy H als winnaar, met verder Yankee Attack, Attila en Evison. Het betekende sinds de invoering van dit puntensysteem in 2011 de vijfde keer dat Venneman dagwinnaar werd. Cheyenne van den Bosch tipte dezelfde paarden als Venneman, maar ook zij werd door het moment van inleveren afgetroefd.

Spanning

In het algemeen klassement is de spanning terug. Fred Overdevest behield de leiding, maar zag zijn voorsprong van acht punten slinken tot twee punten. (Ome) Gé Hilgersom is op dit moment de runner-up, maar voelt de hete adem van Stefan de Groot en Pol de Jaeger in zijn nek. Op enkele punten volgen Tinus Boone, de dagwinnaar in Assendelft, en Isa Overdevest. Laatstgenoemde nam de leiding van haar vader Fred Overdevest over in het regioklassement ‘West-Friesland’. De vijftienjarige Stompwijkse mag voorlopig genieten van deze leidende positie, want de volgende kortebaan in deze deelregio is pas in Middenbeemster op 28 augustus. De volgende kortebaan in Sassenheim op zaterdag 21 juni is de eerste kortebaan van de regio ‘Bollenstreek’.

Alleen ‘Vrienden’ van de kortebaan kunnen deelnemen aan de TipCompetitie. Word dus zo snel mogelijk ‘Vriend’ en speel het gehele jaar mee met de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl! Wie zich na de kortebaan van Sassenheim nog niet als ‘Vriend’ heeft aangemeld en aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan, wordt helaas uit de ranglijsten verwijderd.

Bekijk hier de dagscore van Venhuizen, de regiostand van ‘West-Friesland’ en het totaalklassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.