Propulsion en Örjan Kihlström winnen Elitloppet

31 mei 2020 20:48

Propulsion en Örjan Kihlström hebben zondag de Elitloppet gewonnen, op deze website omgedoopt tot de Venhuizen Challenge. De combinatie hield in de eindstrijd op Solvalla de winnaars van de serie Cokstile (Christopher Eriksson) en Attraversiamo (Erik Adielsson) achter zich.

Propulsion was al de smaakmaker van de serie geweest. In de tweede serie liep hij met het ongunstige startnummer voortdurend driedik, maar wist hij zich desondanks als derde te plaatsen voor de finale. De seriewinst moest hij laten aan Cokstile die koploper Elian Web voortdurend onder druk zette en in de laatste rechte lijn toesloeg. In de andere serie ging de winst naar Earl Simon dankzij een indrukwekkende laatste rechte lijn.

Bekijk de finale.

In de finale nam Missle Hill het initiatief en kreeg Propulsion een koers op maat. In de laatste rechte lijn liet Kihlström hem los en was er voor de concurrentie geen houden meer aan. Terwijl Missle Hill steeds verder terug zakte in het veld, kwamen Cokstile en Earl Simon als tweede en derde over de finish. Earl Simon werd later na onderzoek van het comité uit de uitslag gehaald. Hierdoor ging het brons naar Attraversiamo. Sorbet werd vierde.

Foto: Kanal 75

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.