‘Project Super Vrienden uitbreiden naar twee paarden’

14 november 2018 09:04

De redactie van Kortebaandraverijen.nl kijkt tevreden terug op het project ‘Super Vrienden’ van afgelopen seizoen. Volgend jaar willen wij dit zelfs uitbreiden naar het huren van twee paarden. Hierbij blijft ook Emi van Jip in het circuit actief.

Tijdens het afgelopen seizoen huurden wij het paard Emi van Jip van eigenaar Jan Beemsterboer en stalden haar bij trainster Caroline Aalbers. Liefhebbers van de kortebaan konden zich opgeven als Super Vriend en voor 100 euro exclusief BTW zich het hele seizoen eigenaar voelen van deze merrie.

Het doel was om een extra paard aan het circuit te leveren en liefhebbers laten ervaren hoe het is om eigenaar van een kortebaner te zijn. Sportief gezien waren er geen ambities. Wel werd de hoop uitgesproken dat Emi van Jip ‘leuk mee kon doen’.

Emi van Jip samen met John Dekker in actie in Egmond aan den Hoef.

Alle doelen gehaald

Terugkijkend op het afgelopen seizoen stellen wij vast dat al onze doelen zijn gehaald. Emi van Jip heeft veertien keer deelgenomen en won zelfs de kortebaan van Warmond. Een absoluut hoogtepunt! Knap waren ook de prestaties in Wognum en Roden waar de derde omloop werd gehaald. Tijdens deze laatst genoemde koers werd zelfs Doc Holiday van gelijkaf in twee ritten verslagen. Ook boekte ze overwinningen op Southwind Raptor, Evison, Blackpearl Trans R en Bronco Boko en gaf ze prima partij aan Birdy de Neuilly en Eliot Charisma. Tijdens haar laatste kortebaan in ’t Zand dwong ze opnieuw Southwind Raptor tot een uiterste krachtsinspanning.

Halverwege het seizoen kreeg Emi van Jip steeds meer moeite met de startprocedure. Hierdoor vielen de prestaties in augustus en een deel van september tegen. Dit had zeker ook te maken met de loting, die wel heel vaak ongunstig uitpakte. Vier keer trof ze dit seizoen in de eerste omloop Southwind Raptor. En ook paarden als Cassari, Eliot Charisma en Calistokingsdeep waren haar tegenstander in de eerste omloop. Verder werd ze vijf keer uitgeloot, iets wat ook onder het kopje ‘ongelukkig loten’ valt.

Bijzonder was het om te zien dat er een band ontstond tussen vele Super Vrienden, die werd aangewakkerd door de spontante ‘merchandising-actie’ van ons redactielid Ruud.

Mening

Na het seizoen hebben wij alle Super Vrienden de kans gegeven om hun mening over het afgelopen seizoen kenbaar te maken. Hierbij overheerste het optimisme. Iedereen wil door met de actie. Slechts één iemand adviseerde om te stoppen met Emi van Jip en voor volgend seizoen op zoek te gaan naar een vervanger.

Met deze insteek hebben wij zaterdag geëvalueerd met trainster Caroline Aalbers, pikeur John Dekker en eigenaar Jan Beemsterboer tijdens een lunch in Warmenhuizen. Ook zij waren louter positief en spraken de ambitie uit om ook volgend seizoen met Emi van Jip te gaan kortebanen.

“Er zijn geen garanties, maar ons verstand zegt dat Emi van Jip na een rustige winter en met een dito opbouw, volgend jaar mei weer klaar is voor nog een seizoen kortebanen”, gaf Aalbers aan. “Ik sta persoonlijk garant voor een prima verzorging gedurende de winter”, voegde Beemsterboer daar aan toe. “Ik zal er alles aan doen om Emi van Jip na de winter in een puike gezondheid weer aan Caroline Aalbers af te leveren.”

Emi van Jip (links) schakelde in Roden knap Doc Holiday uit.

Groeien

De vele positieve reacties hebben ons er toe doen besluiten om voor volgend seizoen verder te willen groeien. Dit betekent dat wij ernaar streven om maximaal 150 Super Vrienden te vinden. Zij huren dan voor 100 euro exclusief BTW niet één paard, maar twee paarden. Aalbers en Dekker hebben dit idee omarmd en beloofd op zoek te gaan naar een tweede kortebaner.

De exacte invulling en voorwaarden maken wij later bekend. Wel kunnen wij alvast melden dat het vanaf 1 januari 2019 mogelijk is om je aan te melden als Super Vriend voor het nieuwe seizoen. Met elkaar gaan wij er alles aan doen om niet één maar twee paarden te leveren aan het circuit!

Emi van Jip is na een rustige winter en dito opbouw volgend jaar weer klaar voor nog een seizoen kortebanen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.