Primeur: Fokpremies op de kortebaan

6 juni 2018 19:10

Na jarenlang lobbyen bij verschillende kortebaanverenigingen heeft de Fokkersvereniging de knoop doorgehakt en besloten duizend euro fokpremie beschikbaar te stellen voor de beste vijf Nederlands gefokte kortebaanpaarden, zo meld de Draf&Rensport. Door dit initiatief staat het betalen van fokpremies op de agenda voor de volgende ledenvergadering van de Kortebaanbond, die halverwege november in Assendelft plaatsvindt.

Het besluit om een fokkerspremie voor Nederlandse kortebaners beschikbaar te stellen, werd genomen tijdens de jaarvergadering van de Fokkersvereniging op 18 mei in Hilversum. De premie wordt verdeeld op basis van de eindstand van het klassement ‘Kortebaanpaard 2018’. Het hoogst geklasseerde Nederlands gefokte paard kan 50 procent van de premie tegemoet zien, de nummer twee 20 procent en de nummers drie, vier en vijf elk 10 procent. De Fokkersvereniging hoopt zo voor elkaar te krijgen dat er vanaf volgend seizoen door de organiserende kortebaanverenigingen naast het prijzengeld ook een fokkerspremie wordt uitbetaald.

Na vier kortebanen is Cha Cha Cha (foto) het best presterende Nederlandse gefokte paard in het klassement ‘Kortebaanpaard 2018’. Met zijn tweede plaats in Assendelft verdiende de door Kas Timmer gefokte ruin drie punten. Bronco Boko, derde op Duindigt, staat op dit moment tweede, voor Calistokingsdeep, Cassari, Dutch Buitenzorg en Hannie Swagerman.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.