Pools: ‘Weet niet waar ze toe in staat is’

10 augustus 2012 11:34

Dat Blackpearl Trans R een fenomeen is, werd in Beverwijk wederom bevestigd. Onaangevochten won de vierjarige merrie de kortebaan over de traditioneel bomvolle Breestraat. Zelfs haar trainer Aad Pools, al decennia in het vak en daarom niet gemakkelijk te verbazen, heeft een kortebaner met zoveel klasse nog niet eerder meegemaakt.

Pools is na afloop zichtbaar onder de indruk van de prestaties van zijn pupil. “Ik heb veel kortebaners meegemaakt, maar dit is iets unieks. Ze is vandaag geen enkele keer voluit gegaan, ik heb haar slechts één keer aan hoeven te sporen. Het is razendknap dat ze ook met vijf meter méér zo gemakkelijk weet te winnen. Ze moest enkele keren achterom draaien en zelfs meters geven, maar dat was geen enkel probleem. Bij sommige paarden is het afwachten of ze dan ook goed van start komen, maar haar maakt het niets uit. Links of rechtsom, meters geven of niet; ze vindt het allemaal prachtig.”

Trots

“Ze heeft nu vier keer op rij gewonnen en wordt nog steeds elke koers beter”, vertelt Pools vol trots. “Ik heb het idee dat ik nog steeds niet weet waar toe ze in staat is. Echt bijzonder, en dat voor een vierjarig paard. Dat kan ik niet genoeg benadrukken. Ze is pas vier jaar!”

“Zoals ze nu gaat, wordt dit de kortebaner van het jaar”, richt ‘mister kortebaan’ de blik vooruit. “Ik moet nog bekijken wanneer ze weer start. Dat ligt er aan hoe ze herstelt van haar inspanningen. Het wordt daarom de kortebaan van Noordwijk of een week later in Hoofddorp.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.