Pools: Qualva Nonantais niet minder dan Attila’

18 september 2012 09:49

Voor Ruud Pools kwam de overwinning van Qualva Nonantais maandag niet als een verrassing. De kampioenspikeur van 2010 had al lange tijd gezien dat de Fransman veel kwaliteiten heeft.

“Hij is zeker niet minder dan Attila. Met zijn snelheid zat het sowieso wel goed. Hij ging echter nog te gemakkelijk van de benen. Dat is inmiddels hersteld”, blikt Pools terug. “In Purmerend ging hij ook al goed. Toen troffen we in de tweede omloop Blackpearl Trans R. Die heeft tot het uiterste moeten gaan om ons te kloppen.”

Pools was niet blij met de loting in de eerste omloop. “Tegen Black beauty Venus moet je natuurlijk gelijk hard. Gelukkig werd maar één rit op snelheid beslist. Hij maakte het toen gemakkelijk af. Daarna hadden we het geluk van een vrije omloop en klopten we sterk Ton Jeu. Dat Zephir twee keer van de benen ging in de halve finale was mazzel. Maar wij waren zo goed weg, ik denk niet dat hij ons nog terug had kunnen halen. In de finale tegen Andrea Swagerman moesten we natuurlijk vol aan de bak. Die vijf meter voorgift zijn dan natuurlijk wel lekker.”

Spannende middag

Mede-eigenaar Fabian Bakker had een spannende middag gehad in Medemblik met de pupil uit de stal van Cees Hetteling. Hij kocht de ruin afgelopen zomer op voorspraak van Lindsey Pegram. “Zij had een belletje gehad van Jordi Denneman, omdat hij een goede kortebaner dacht te hebben. Lindsey heeft vervolgens ons gevraagd of wij iets nieuws wilden. We hebben het paard van tevoren nog niet gezien, maar hebben op basis van de verhalen besloten de gok te nemen. Natuurlijk speelde ook de winsom van Attila mee. Voor hem wordt het nu steeds moeilijker. Dus moeten we een goed paard hebben om mee te blijven doen.”

Bakker raakte niet in paniek toen Qualva Nonantais tijdens zijn eerste starts van de benen ging. “In de eerste omlopen ging hij vreselijk hard. Daarna ging het echter steeds mis. Dan weet je dat er aan gesleuteld moet worden. Wij hebben hem uiteindelijk laten behandelen aan zijn kniebanden. Dat bleek de oplossing.”

Lees een uitgebreid verslag vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.