Ruud Pools: ‘Kwartje net op tijd gevallen’

16 juli 2021 17:14

Cesar Charisma kreeg gelukkig voor Ruud Pools net op tijd door hoe het spelletje werkt. De twaalfjarige ruin kwam de eerste omlopen op Duindigt fortuinlijk door, maar maakte het karwei uiteindelijk sterk af. Pools: “Het kwartje is net op tijd gevallen.”

Over geluk hadden Cesar Charisma en zijn pikeur Ruud Pools afgelopen donderdag tijdens de eerste kortebaan van het seizoen niet te klagen. De combinatie mazzelde tijdens de tweede omloop tegen Ronny Brandt en werd na de derde omloop bijgeloot. Desondanks zag Pools een stijgende lijn. “Hij staat sinds veertien dagen bij Cees Hetteling. In België had hij op de langebaan telkens de kop van start af. Vanmiddag ging hij het steeds beter doen. Eerst was hij dwars, maar nadat we het opzet eraf hadden gehaald en hem een zachter bitje hadden gegeven vloog ‘ie.”

Pools besefte dat hij door het oog van de naald was gekropen. “We lagen eruit, maar toen ging Ronny Brandt door het licht. Daarna werden we ook nog eens bijgeloot. Tijdens het voorwerk toonde hij al vreselijk veel snelheid. De start was echter een minpunt, maar ook dat ging hij steeds beter doen. Die laatste paar ritten vloog hij van start, ook achterom. Het kwartje is net op tijd gevallen.”

Luister hier het hele interview met Ruud Pools terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.