Pools: ‘Imponerend, maar hij kan nog beter’

6 september 2013 08:44

Aad Pools zit weer op zijn troon. ‘Mister kortebaan’ moest de afgelopen weken lijdzaam toezien hoe de concurrentie er met de prijzen vandoor ging en met name Frans van der Blonk steeds dichterbij kwam in de strijd om het pikeurskampioenschap. Op de afgeladen Marquettelaan in Heemskerk stelde Pools met Iper Flying echter op een imponerende manier orde op zaken.

De 65-jarige pikeur kreeg de negenjarige ruin vorige week zaterdag tot zijn beschikking, nadat zijn nieuwe eigenaar Peter Aleman hem bij hem stalde. Iper Flying had zich met trainer Rick Wester op de sulky al bewezen tijdens de draverijen in De Lier en Middenbeemster, dus de verwachtingen waren, zeker met dertienvoudig kortebaankampioen Aad Pools als pikeur, hooggespannen.

Toekomst

De Italiaanse ruin liet zijn nieuwe eigenaren en trainer niet in de steek. Hij won de koers zonder ook maar één rit te verliezen. En dat terwijl hij volgens Pools nog niet eens aan de grenzen van zijn mogelijkheden zit. “Hij was vandaag imponerend, maar hij kan volgens mij nog beter. Met name vanuit het startvak moet hij flitsender vertrekken. Hij wint dan wel vandaag, maar ik vind het een paard voor de toekomst.”

Wester reed Iper Flying tijdens zijn eerste twee starts zonder sjek en dat bracht Pools in Heemskerk aan het twijfelen. “Ik heb nog nooit een paard zonder sjek gereden. In eerste instantie probeerde ik het met een zij-sjek, maar dat accepteerde hij niet. Nadat hij tijdens het voorwerk twee keer had gesprongen, zat mij dat niet lekker. Toen hij eenmaal zonder sjek reed, ging hij als een kogel over de baan.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.