Pools en Hetteling op jacht naar Wognumse hattrick

20 april 2018 09:32

Pikeur Ruud Pools en trainer Cees Hetteling kunnen op vrijdag 11 mei 2018 voor de derde keer op rij de kortebaan in Wognum winnen. Vorig jaar zegevierden zij met Quiz de Ginai. In 2016 was Evison de beste. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start op de Kerkstraat valt om 13.30 uur.

Quiz de Ginai vocht vorig jaar in de finale een mooie strijd uit met Dutch Buitenzorg. De Fransman won het duel, maar passeerde vervolgens de winsomgrens van 12.000 euro. Hierdoor moest hij voortaan met een leerlingpikeur of een handicap van vijf meter op pad. Dit leverde geen succes op. Aan het einde van het seizoen besloten zijn trainer en eigenaar om de carrière van de toen dertienjarige ruin te beëindigen.

Klinkers

Evison, de winnaar van 2016, is nog wel in het kortebaancircuit actief. De Zweed kan uitstekend uit de voeten op de klinkers van de Kerkstraat, maar staat met een starthandicap van vijf meter voor een zware klus. Mogelijk dat andere paarden uit de stal van Hetteling de trainer uit Groenveld ook succes kunnen bieden. Columbine Lep, de nummer vier van 2017, is één van de trouwste deelnemers op de kortebaan. Daarnaast heeft Hetteling met Ariana Trojborg, Dancing Noble, Et Voila Miss en Verseau Blue vier nieuwkomers in de gelederen.

Samenvatting kortebaan Wognum 2017
Bekijk de samenvatting van vorig jaar.

De familie Swagerman uit Andijk heeft in Wognum een verkapte thuiswedstrijd. Zij kunnen Co Swagerman, Andrea Swagerman, Fleur Swagerman en de nieuwe talenten Hannie Swagerman en Gyon Beuckenswyk aan de start brengen. Winnen in Wognum is niet nieuw voor deze liefhebbers pur sang. In 2013 zorgden zij met Co Swagerman voor een daverende verrassing.

De Stichting Kortebaandraverij Wognum biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Welke paarden er aan de start komen, is bekend op dinsdag 8 mei. Wanneer de NDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

Organisatie

Het is in 2018 de 53ste keer dat de kortebaan in Wognum op de kalender staat. Langs de baan staan twee grote LED-schermen als extra service voor het publiek. Tevens staat er opnieuw een sponsortent langs de baan en kunnen de liefhebbers een weddenschap plaatsen bij Runnerz aan beide kanten van de straat. Ook is er een kindertoto. De kinderen kunnen hun formulier ophalen en inleveren bij Keurslagerij Dick Kok en de jeugdvereniging Forever Young.

Nieuw is de duosulky-koers tussen de hoofdsponsor en de koper van de kavel via de Spartanen Sportveiling. Tegelijk met de kortebaan vindt de kermis plaats aan beide kanten van de baan. Deze is geopend van donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 13 mei.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.