Pools: ‘Eindelijk zoals ik hem hebben wil’

28 april 2013 11:42

Hoewel Black Beauty Venus vorig jaar twee kortebanen won, bleef de nu achtjarige ruin een zorgenkindje. De door Peter Aleman en Adri van Wijngaarden aangekochte sprinter had klasse, maar leek vooral in het startvak niet in zijn element. De verplichte rust tijdens de wintermaanden heeft de Oostenrijker duidelijk goed gedaan. Onaangevochten snelde hij naar de zege in Assendelft.

Zijn pikeur en trainer Aad Pools was in zijn nopjes met de overwinning. “Hij is momenteel veel beter dan vorig jaar. Toen had hij regelmatig last van blessures, maar daar was vandaag geen sprake van. Hij was safe in het startvak, draaide gemakkelijk beide kanten op, liep kaarsrecht weg en heeft geen kamprit hoeven lopen. Ik heb hem nu eindelijk zoals ik hem hebben wil.”

De kortebaankampioen van 2012 was ook zeer te spreken over Blackpearl Trans R, waarmee ‘mister kortebaan’ vorig jaar zes keer won. “Ze startte vandaag voor het eerst met vijf meter erbij en deed toch gewoon weer mee om de prijzen. Heel knap. Ik heb m’n paarden dit seizoen al vroeg in vorm, lijkt het.”

Feestvreugde

Ook mede-eigenaar Adri van Wijngaarden deelde volop in de feestvreugde. “Aad kan kortebanen, dat ziet iedereen. Je bent een dief van je eigen portemonnee wanneer je je paarden niet bij hem neerzet.” Reikhalzend kijkt ‘De Kale’ uit naar de volgende kortebaan, aanstaande dinsdag in Helmond. Daar maakt zijn nieuwste aanwinst Dreamcatcher Venus, halfbroertje van de winnaar over de Dorpsstraat, zijn debuut op de kortebaan. “Die kan het ook hoor, let maar op. Ik denk zelfs dat Dreamcatcher Venus nog beter is dan Black Beauty Venus.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.