Pools: ‘De beste heeft niet gewonnen’

11 mei 2014 11:10

Na het ongelukkig verlopen vorige seizoen zat in Assendelft alles mee voor Qualva Nonantais. De combinatie met Ruud Pools op de sulky (foto) hoefde zich op weg naar de finale geen enkele keer bovenmatig in te spannen om tot de eindstrijd te geraken. Nadat mede-finalist Timmy H, na de eerste finalerit overtuigend gewonnen te hebben, ook twee galoppades maakte, was de winst eenvoudig binnen voor de trots van eigenaar Fabian Bakker en trainer Cees Hetteling.

De winnende pikeur erkende dat het lot hem gunstig was gezind. “Hier had ik niet op gerekend. Hoewel Qualva het tijdens de eerste twee omlopen goed deed, vond ik hem daarna nog niet optimaal. Hij heeft nog niet de juiste vorm te pakken. Maar dat komt ongetwijfeld later in het seizoen goed.”

Pools erkende dat Timmy H, de smaakmaker van de middag, de overwinning had verdiend. “Timmy H heeft ze vanmiddag allemaal geklopt. Attila, Evison, Yankee Attack; dat zijn geen misselijke tegenstanders. Tijdens de eerste finalerit waren we kansloos. Dat hij daarna twee keer weg sprong, was geluk. De beste heeft vandaag niet gewonnen.”

Trukendoos

Dat Timmy H twee keer in de fout ging nadat Pools in het startvak de trukendoos had opengetrokken, wuifde de meervoudig kortebaankampioen weg. “Dat is kortebanen en hoort er ook een beetje bij. Ik weet zeker dat John (de Leeuw, red.) in mijn positie hetzelfde had gedaan.”

John de Leeuw wilde er geen woorden aan vuil maken. “Timmy H had op dat moment al verschillende harde ritten gelopen. De rek was er uit. Erg jammer, want we mochten de tweede rit voordraaien en hadden de eerste rit al vrij overtuigend gewonnen. Ik denk dat hij het vanmiddag verdiende om te winnen, maar helaas. Maar met deze vorm komt dat dit seizoen wel goed.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.