Poll: Kortebanen in het buitenland

7 oktober 2019 14:35

Het kortebaanseizoen is bijna afgelopen. Bijna alle records sneuvelden, maar niet alles ging goed. De komende weken plaatsen wij regelmatig een stelling. En jij kunt jouw mening geven. Ook kun je ons een toelichting sturen. De resultaten en de meest relevante reacties komen op de site!

De kortebanen in Nederland moeten voldoen aan allerlei regels en eisen. De SNDR heeft voor de deelnemers een kortebaanreglement opgesteld die bestaat uit 28 artikelen. Voor de organisatoren van kortebanen hebben zij een KWAKO-lijst (Kwaliteit kortebaan) gemaakt. Na afloop van een kortebaan wordt deze door de voorzitter van het dienstdoende draverij comité doorgenomen en gecontroleerd en geeft de organisatie een cijfer van 0 tot 10. De betreffende organisatie krijgt daarvan, na afloop van de kortebaan, de uitslag en bevindingen. Wanneer er zaken, naar de beoordeling van het comité, niet goed zijn gegaan, krijgt de organisatie een dwingend advies de bedoelde zaken een volgend keer te verbeteren.

In De Haan (België) werden eind april 2019 twee draverijen gehouden die naar de mening van de redactie van Kortebaandraverijen.nl aan veel bovengenoemde reglementen en eisen niet voldeden, maar wel onder de auspiciën van de Belgische draverijbond werden verreden. Echter, omdat de Nederlandse Bond én die van de Belgische, beiden onder de Europese Bond vallen, was Nederland verplicht deze Kortebanen als kortebaan te erkennen. Er zijn tekenen en geluiden dat in de nabije toekomst de kortebaan internationaal gaat. Dat kan worden toegejuicht, maar moeten dan dezelfde reglementen als in Nederland gelden?

This poll is no longer accepting votes

Een kortebaan, georganiseerd in welk land dan ook, moet voldoen aan dezelfde reglementen en eisen waaraan de Nederlandse kortebanen moeten voldoen.

Wil je jouw stem toelichten? Stuur dan een mail naar [email protected] Reageren kan tot en met donderdag 23.59 uur.

Foto boven: Remon Stroomer.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.