Poelstra: ‘We hebben nu de juiste datum’

16 april 2012 12:00

Na twee edities,  een afgelasting en vooral veel geschuif met data lijkt de kortebaan van Helmond zijn vaste plek op de kalender gevonden te hebben. De koers over de Kanaaldijk Noord West moet de nieuwe traditionele opening van het seizoen worden.

Voorzitter Jaap Poelstra is blij dat Helmond een nieuwe plek op de kalender gevonden heeft. “We stonden oorspronkelijk ingepland voor zaterdag 14 juli. We stuitten echter weer op dezelfde problemen met de gemeente als de voorgaande jaren. Vanwege het winkelende publiek zou er in dat geval een brug over de baan gemaakt moeten worden. Dat zou te veel kosten. We hebben daarom de gemeente gevraagd wat zij een geschikte datum vinden. Het antwoord was Koninginnedag, mits wij een goede samenwerking konden aangaan met het Oranjecomité. Daarin zijn we geslaagd.”

Poelstra en zijn compagnon Martin Eeken zijn met de nieuwe datum naar de Kortebaanbond gegaan. “Wij begrijpen dat Piet van Assema het namens Assendelft jammer vindt dat zij niet meer de eerste van het seizoen zijn. Wij kunnen echter niet anders. Doen we het niet, dan kan onze kortebaan helemaal niet doorgaan. Wij zijn dan ook blij dat we toestemming hebben gekregen van de Bond en de juiste datum hebben gevonden.”

Struikelpunt

Ook sprak het duo met de NDR. “Het enige struikelpunt waren de koersen in Groningen op dezelfde dag. Dit hoeft elkaar echter niet te bijten. Misschien dat één of twee rijders naar Groningen afreizen die we er anders wel bij hadden gehad. Voor de rest denk ik dat we zo vroeg in het seizoen voldoende deelnemers krijgen.”

De publieke belangstelling is mogelijk groter dan ooit. “Direct naast onze baan is de traditionele Koninginnedagmarkt. Hier komen zo’n 25.000 mensen op af. Wanneer slechts een klein deel naar de baan komt, hebben wij al volle bak. Normaal gesproken moet een traditie als de kortebaan groeien voordat je op veel publiek kunt rekenen. Nu hebben we de ideale kans om dit nu al te bereiken. Het is aan ons om deze mensen goed te ontvangen en het ze naar hun zin te maken.”

Vanwege de markt is het parcours iets verlegd. “De finish is op dezelfde plaats. We koersen nu alleen vanaf de andere kant.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.