‘Wij gaan met fris elan de besprekingen in’

16 november 2018 09:44

De Tweede Kamer heeft donderdag het nieuwe belastingplan goedgekeurd met daarin een passage over de wijziging van kansspelbelasting naar een vorm van bronbelasting. Toch heeft dit voorlopig geen ernstige consequenties voor de kortebaan. De SNDR en Runnerz krijgen van Staatssecretaris Menno Snel de kans om met een zo gezond mogelijk businessmodel de problemen af te wenden.

Daarna gaan zij met elkaar in overleg. Voor 1 april 2019 moet dit overleg zijn afgerond. Op die datum neemt de Staatssecretaris een beslissing voor de maatregel die dan, zoals het er nu uitziet, ingaat op 1 juli 2020.

SNDR manager Cees Pluimgraaff, Voorzitter van de Raad van Bestuur Paul Mulder en Runnerz-directeur Paul Klomp zijn samen met afgevaardigden van de Nederlandse Lotto al jaren met de vaste Kamercommissies in onderhandeling om de juiste voorwaarden te scheppen om de wetswijziging zo min mogelijk schade te laten berokkenen aan de huidige manier van het wedden op sportwedstrijden.

Publiciteit

Cees Pluimgraaff was deze week dan ook verrast door de acties vanuit de sport en de daaruit voortvloeiende media-aandacht. “Publiciteit voor de draf- en rensport is altijd goed, maar wij moeten niet proberen de ambtenaren voor de voeten te lopen. Ook wij hebben wel eens gedacht aan acties met paarden en sulky’s op het Binnenhof, maar de besprekingen waren zo constructief dat wij daar vanaf hebben gezien.”

“Wij gaan met fris elan de besprekingen in en zijn er nog altijd van overtuigd de Staatsecretaris op het juiste spoor te kunnen zetten”, vervolgt Pluimgraaff. “Natuurlijk, zorg is er ook bij ons, maar dat sterkt ons alleen maar in de voortgang van de besprekingen. Wij hebben sterke argumenten. Van het wedden op paarden bijvoorbeeld is een hele bedrijfstak afhankelijk. In de huidige staat van het wetsartikel kunnen wij de consument legaal het wedden op sportwedstrijden aanbieden. Wanneer dat, door de nieuwe wetgeving, een verliesgevende activiteit wordt kan de consument alleen illegaal terecht. En dat dan zonder bescherming ter voorkoming van kansspelverslaving en de daarbij behorende criminaliteit. Dat moeten wij in Nederland niet willen.”

Zorg is er ook bij ons, maar dat sterkt ons alleen maar in de voortgang van de besprekingen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.