Player Simoni verrast met winst in Warmond

1 juli 2017 18:42

Player Simoni en Danny den Dubbelden hebben zaterdag voor een grote verrassing gezorgd door de kortebaan van Warmond te winnen. De combinatie klopte in de eindstrijd de grote favoriet Casanova met Micha Brouwer. Titelverdediger Barbert (John de Leeuw) eindigde als derde voor Zam Avon (Wim van Buytene).

Dat bijna niemand had gerekend op de winst van Player Simoni bleek wel uit de uitbetaling, ruim 86 tegen 1. In zijn eerste drie starts kwam hij niet door de eerste omloop heen. Hij maakte te vaak galoppades, maar liet af en toe wel snelle ritten zien. Geholpen door een startvoordeel van vijf meter liet de Deense ruin van Stal de Groningers op de Herenweg zijn ware gezicht zien. Achtereenvolgens klopte hij Southwind Raptor, Open Access, Next Wind, Zam Avon en Casanova.

In de finale had Player Simoni het geluk aan zijn zijde. Casanova maakte in de eerste rit direct zijn vijf meter achterstand in het startvak goed en leek op weg naar de 1-0. Halverwege maakte de troef uit de stal van Caroline Aalbers echter vanuit het niets een galoppade. In rit twee herstelde Casanova zich en kreeg hij Player Simoni na een zware rit over de knie. De beslissende finalerit was precies zoals het in grote getale aanwezige publiek het graag ziet: met veel strijd en de beslissing op de streep. Player Simoni hield uiteindelijk net genoeg van zijn voorsprong over om de zege binnen te halen.

Player Simoni behoudt zijn voorsprong in de beslissende finalerit tegen Casanova.

Smaakmaker

Barbert was de absolute smaakmaker van de middag. De winnaar van vorig jaar maakte keer op keer zijn startachterstand goed. Vooral de overwinning op de verrassend sterke Dario Prof (Van Buytene), die maar liefst tien meter voorsprong had, was indrukwekkend. Uiteindelijk was Casanova in de halve finale te sterk. Wim van Buytene bekroonde zijn goede middag met de vierde plaats van Zam Avon. Hij bereikte met zijn beide paarden de derde omloop, maar verloor daarin van Casanova en Barbert. Zam Avon werd uiteindelijk bijgeloot, bood goed tegenstand maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Player Simoni en opnieuw Barbert.

De organisatie kan terugkijken op een mooi evenement. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het de gehele middag droog, de sport was prachtig en de omzet bij de totalisator was met ruim 22.000 euro zo’n 3.000 euro meer dan vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.