Piet Borsboom geëerd als eerste Vriend van Verdienste

23 juli 2018 11:38

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft maandag Piet Borsboom geëerd als eerste Vriend van Verdienste. Tijdens de jaarlijkse Vriendendag in de Zoeterwoudse Klaverhal werd de alleskunner op de kortebaan vanwege zijn jarenlange inzet en grote bijdrage aan de sport in het zonnetje gezet.

Borsboom was tijdens de Vriendendag aanwezig om tijdens een vraaggesprek herinneringen op te halen aan zijn leven op de kortebaan. Het gesprek kreeg echter al snel een verrassende wending toen Mathieu Hilgersom namens Kortebaandraverijen.nl de pagina toonde waarmee hij als Vriend van Verdienste een plek heeft gekregen in de Eregalerij van de website. Met champagne werd er vervolgens geproost op deze eervolle vermelding waarbij de ruim zestig aanwezigen hem een terecht applaus gaven.

De titel Vriend van Verdienste heeft Borsboom meer dan verdiend. Hij is sinds 1954 actief voor de NDR. Tot en met 1993 was hij Waarnemend Chef Drafwezen. Sindsdien is hij oproepkracht en heeft in die hoedanigheid diverse functies bekleed, ook op de kortebaan. De laatste jaren is Borsboom op de kortebaan vooral actief voor Runnerz. Hij heeft een vaste plek bij de totalisatorwagen en geeft speluitleg aan onervaren bezoekers.

Andere hoofdgast

Tijdens de Vriendendag was Gerard Post Uiterweer de andere hoofdgast. De voorzitter van de Kortebaanbond keek samen met de aanwezigen terug op zijn eerste bestuursjaren en blikte vooruit op de toekomst. Verder namen onder andere de Appers Leon, Ruud, Benjamin en Mathieu de Winscore door, kregen de winnaars van de TipCompetitie 2017 hun prijzen en was er met koffie en thee en later het buffet voldoende gelegenheid voor de liefhebbers om met elkaar vooruit te blikken op de kortebaan in Stompwijk.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.