Pegram: ‘Zat het hele seizoen niet mee’

26 september 2013 11:30

Lindsey Pegram gaf woensdag in Roden haar seizoen toch nog een beetje kleur. Samen met Zero Option Lane, die ook een mager jaar achter de rug heeft, pakten ze op zeldzaam gemakkelijke wijze de winst.

“Ik denk dat ik nog nooit zo gemakkelijk een kortebaan heb gewonnen”, blikt Lindsey Pegram terug. “Zo’n beetje alle tegenstander sprongen. Maar dat komt natuurlijk ook omdat hij er bij de start al bijna direct naast ligt.”

De winnende pikeur gaf het zand als één van de redenen van de bliksemstarts van Zero Option Lane. “Op veel banen ligt er verderop in het startvak te veel zand. Dan is het voor 305 meter-paarden bijna niet mogelijk om er doorheen te komen. In Roden is het gelijk en eerlijk. Dat was zeker in ons voordeel.”

Koersverloop

Pegram was blij dat het koersverloop haar gunstig was gezind. “Het zat het hele seizoen niet mee. We hadden vaak de loting tegen. Bovendien waren zijn hoeven in het eerste deel van het seizoen te kort en te hard. Daar had hij last van. Na Warmond hebben wij dit veranderd. Het had echter tijd nodig om te herstellen. Omdat het in eerste instantie op de kortebaan niet lukte, zijn we gaan langebanen met hem. Op de grasbanen heeft hij het goed gedaan. In Roden moesten we sowieso weer op de kortebaan starten. Een deel van de eigenarengroep komt hier vandaan. Dan mag je niet ontbreken.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.