Pegram: ‘Winnen in Stompwijk was een droom’

21 december 2012 06:57

Lindsey Pegram denkt met veel plezier terug aan haar overwinning in Stompwijk in 1999. Tijdens haar debuut op de kortebaan pakte ze direct de winst met Ido Baldwin.

Pas op het laatste moment hoorde Pegram (op de foto met Attila) dat ze in actie moest komen. “Om elf uur ’s morgens belde Martin Eeken naar Bert Post dat hij nog een leerling zocht voor Ido Baldwin. Bert Post heeft toen toegezegd dat ik zou rijden”, blikt Pegram terug in de kerstspecial van Draf & Rensport. ,,Ik had geen idee wat de bedoeling was, maar niet veel later reed ik met Guus Knijnenburg naar Stompwijk. Daar aangekomen, meldde ik mij bij Cees Imming. ‘Hoi, ik ben Lindsey en ik moet vandaag uw paard rijden’, zei ik.”

Finale

Imming was verbaasd. ,,Ik zie hem nog op zijn hoofd krabben toen ik ‘nee’ antwoordde op zijn vraag of ik wist wat de bedoeling was. ‘Draai maar gewoon om waar ik sta en zorg dat je wint’, zei hij. Ik wist helemaal niets, niet eens in welke baan ik moest rijden. Dat wist ik pas nadat Cees het had aangegeven. Mijn vader was er die dag toevallig ook, maar wist niet dat ik moest rijden. Hij was dan ook met stomheid geslagen. Uiteindelijk stond ik tegen Cees Imming in de finale. Barry te Pas heeft mij toen geholpen in het startvak. Hij was nog meer zenuwachtig dan ik. Dat ik won, was één groot feest. En het enthousiasme van die mensen daar, zo mooi. Het was net een droom.”

Momenteel werkt Pegram bij Cees Hetteling. Dat was een samenloop van omstandigheden. Medewerkster Lianne was in Amsterdam onder Attila terecht gekomen en tijdelijk uit de roulatie. Toen Cees jr. twee weken op vakantie ging, ontstond er een probleem. Ik was erg blij met het aanbod van Cees en werk er nu met veel plezier. Het voelt goed. Ik heb mijn rust gevonden en hoop dan ook nog vele jaren hier te blijven.”

Lees het complete interview in de kerstspecial van Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.