Pegram: ‘Bij wijze van spreken ook met starthandicap’

15 augustus 2018 13:59

Lindsey Pegram heeft momenteel de wind flink in de zeilen. Na opeenvolgende overwinningen met Calistokingsdeep in Santpoort en Eliot Charisma in Beverwijk reed ze in Bemmel beide paarden naar de finale. Eliot Charisma won, Calistokingsdeep moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Het kan momenteel niet op voor ‘Miss Lindsey’, die zaterdag in De Lier jaagt op een bijzondere vierde zege op rij.

Pegram stond voor de finale voor een lastige keuze, welke van haar twee deelnemers te kiezen? “Dat viel inderdaad niet mee. Ze verkeerden allebei in topvorm en ik had geen idee welke van de twee beter was. Ik heb uiteindelijk voor Calisto gekozen omdat ik hem al wat langer rij dan Eliot”, lichtte Pegram haar keuze toe. Het was overigens John Dekker die Eliot Charisma tijdens de beslissende omloop naar de overwinning begeleidde. “Tijdens de eerste finalerit gleed Calisto weg, waardoor ik hem moest bijsturen. Hij ging gelijk aan het rennen. In de tweede rit kwam hij nog wel heel dichtbij, het scheelde vrijwel niets op de finish. De overwinning van Eliot komt voor mij niet als een verrassing. Hij heeft immers al bewezen dat hij het ook vanaf de basisafstand kan. Hij is ontzettend snel, hij zou het bij wijze van spreken ook kunnen met een starthandicap.”

Grootheden

Trainer Mark de Jong kan het na afloop van de koers over de Teselaar nauwelijks bevatten. “Formidabel, het kwartje is gevallen. Waarom we na vorig jaar hebben doorgezet? Zowel Aad als Ruud Pools verzekerden mij dat hij kortebanen kon winnen. Wanneer zij zoiets zeggen ben je eigenwijs wanneer je het dan niet blijft proberen. Het was in eerste instantie zoeken naar de balans. In Sassenheim liep hij op combizolen, maar tijdens de derde omloop kreeg hij last van zijn voorvoeten en sprong hij eruit, anders had hij daar ook al gewonnen. In Beverwijk had hij het voordeel van een startontheffing, maar die had hij eigenlijk niet nodig. In Hoofddorp klopte hij Cattiva Byd achterlangs, dan ga je hard genoeg.”

Voor Lindsey Pegram breken er spannende weken aan, want met een voorsprong van dertien punten op John de Leeuw staat ze op pole-position richting het pikeurskampioenschap. In De Lier gaat ze met Southwind Raptor en waarschijnlijk ook Gently Boko bovendien op jacht naar een bijzondere vierde zege op rij. Een reeks van vier overwinningen was vooralsnog enkel voorbehouden aan de allergrootsten. Jan de Vlieger (1942), Guus Knijnenburg (1955), Jan Wagenaar jr. (1958), Harry Pools (1976), Manus Bouwhuis (1985), Aad Pools (1986) en Ruud Pools (2000) gingen haar voor. Kan Lindsey zich tussen deze grootheden plaatsen?

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.