Lindsey Pegram: ‘Het was echt enorm spannend’

21 september 2018 16:15

In Enkhuizen deed Lindsey Pegram uitstekende zaken op weg naar het kampioenschap bij de pikeurs. Met haar beide deelnemers haalde ze de vierde omloop en vergrootte daarmee haar voorsprong op Manon Pools tot negen punten. Pegram won de koers over de Paktuinen met Eliot Charisma, terwijl een herboren Southwind Raptor beslag legde op de derde plaats. Haar zesde zege dit seizoen, net zoveel als vorig jaar.

Blijdschap uiteraard bij trainer Mark de Jong, die zijn pupil voor de derde keer dit seizoen een ereronde zag maken. “Hij lootte de afgelopen kortebanen wat ongelukkig en was niet op zijn best in het startvak. Daarom heb ik de grote blinker die hij normaal draagt, vervangen door een kleinere. Deze heb ik zelf gemaakt, waardoor hij meer kan zien. Je zag direct het resultaat, want hij vloog weer van start.”

Ook Wim van der Mespel droeg als hoefsmid een steentje bij. De Jong: “Wim heeft hem de afgelopen week perfect beslagen. Hij heeft de stand van zijn ijzers veranderd. Ik vond dat Eliot te steil stond, waardoor hij steeds meer krabbelde. Daardoor galoppeert een paard sneller. Met een gradenboog heeft Wim weer teruggebracht naar de hoek die Eliot het beste past. Dat was goed te zien, want hij ging weer als vanouds.”

Honderd

Vanaf de zijlijn leek het Eliot Charisma allemaal gemakkelijk af te gaan, maar Lindsey Pegram was een totaal andere mening toegedaan. “Deze overwinning heeft me honderd jaar van me leven gekost”, lacht de koploper in het pikeursklassement. “Het was vandaag echt enorm spannend. Met Eliot kan ik niet echt finishrijden, iets wat met Southwind Raptor wel kan. In vergelijking met zijn vorige starts ben ik rustiger het startvak ingereden en liet ik hem voorzichtiger omdraaien. Dit om te voorkomen dat hij gestrest raakt. Het is echter prima afgelopen. Tijdens de kamprit van de finale dacht ik eigenlijk dat ik slecht startte, maar gelukkig ging John (Dekker red.) te vroeg van start. Daar kwamen we goed weg.”

Met Eliot kan ik niet finishrijden

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.