Pegram: ‘In de voetsporen van Zero Option Lane’

14 juli 2018 23:45

Vanaf de basisafstand wilde het eerder dit seizoen niet lukken, maar opgezadeld met een starthandicap sloeg Southwind Raptor in Hoofddorp hard toe. Samen met Lindsey Pegram was de pupil van Bert de Boer een klasse apart en pakte met groot machtsvertoon de bloemen. Een zege waar de Amerikaanse ruin aan toe was.

De manier waarop Southwind Raptor over de Kruisweg vloog, deed denken aan die andere absolute crack van Lindsey Pegram, Zero Option Lane. Alsof het in de sterren stond geschreven koerste hij in Hoofddorp met de schoentjes van het dit jaar veel te vroeg overleden kortebaankanon. “Die van Bert waren stuk. Daarom heb ik die van Zero aan hem gegeven. Mooi dat Southwind Raptor nu met deze schoentjes gewonnen heeft. Door zo te winnen, treedt hij letterlijk en figuurlijk in de voetsporen van Zero Option Lane.”

Het optreden van Southwind Raptor was desondanks opvallend te noemen. In Assendelft, Venhuizen en op Duindigt wist hij vanaf 300 meter niet te winnen, maar met een starthandicap in Hoofddorp was de ruin niet te beschieten. Lindsey Pegram had echter een eenvoudige verklaring. “Wanneer hij vanaf de basisafstand start, is het allemaal te krap in het startvak. Met een starthandicap heb ik meer aanloop om hem recht te zetten. Daarnaast is hij na de koers op Duindigt behandeld. Hij had last van zijn knieën en we hebben hem de tijd gegeven om te herstellen. Dat heeft hem zichtbaar goed gedaan.”

Speciale band

In Warmond verkeerde Southwind Raptor ook al in topvorm, maar werd hij tijdens de derde omloop verrassend uitgeschakeld door de latere winnares Emi van Jip. “Daar ging het mis in het startvak”, kijkt Pegram terug. “Ik moest hem tijdens de eerste meters inhouden, anders waren we te vroeg gestart. Wanneer je op zo’n baan over 275 meter tien meter moet geven, kun je je geen fout permitteren. Anders ben je gewoon geklopt.”

Pegram hoopt nu met Southwind Raptor in Stompwijk te starten. “Ik zie hem daar graag aan de start, maar dat moet ik uiteraard nog met Bert overleggen. Hij heeft op Duindigt aangetoond prima op gras uit de voeten te kunnen. Ik heb nu eenmaal een speciale band met Stompwijk, dus ik hoop daar echt met Southwind Raptor aan de start te verschijnen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.