Pegram: ‘Toch nog een goed seizoen’

15 oktober 2013 10:19

Lindsey Pegram kende tot eind september een bijzonder mager kortebaanseizoen. In de laatste drie kortebanen van het jaar gaf zij haar jaar toch nog glans met twee overwinningen en een tweede plaats. Maandag won zij met Classic Groenhof in ’t Zand.

“Het seizoen verliep heel rot. Maar als ik nu terugkijk, mag ik niet klagen. Het was mooi zo”, blikt Pegram terug die voorafgaand al een goed gevoel had over de koers in ’t Zand. “Vorig jaar had ik met Zero Option Lane ook nummer 13. Toen ik de loting zag, wist ik dat het niet meer fout kon gaan, haha.” Dat ze uitgerekend Cycloon Frejo, het enige andere paard vanaf 270 meter, als tegenstander lootte was daarentegen een nadeel. “Ik wist niet wat ik kon verwachten. De laatste koersen sprong hij natuurlijk steeds. Je wist dus dat er ook een scenario was dat je heel gemakkelijk door kon gaan. Gelukkig kwam dat uit.”

Pegram zag Classic Groenhof groeien op de kortebaan. “Dit zat er al een tijdje aan te komen, maar het zat steeds net niet mee. In Lisse liep ze haar derde koers in een week tijd. Dat was teveel van het goede. In de finale werden we daarom te gemakkelijk geklopt door Black Beauty Venus.”

Ingespannen

Halvewege het seizoen kwam de merrie op haar pad. “Hugo Langeweg vroeg mij of ik Classic wilde proberen op de kortebaan. Dat wilde ik graag. Ik heb haar altijd ingespannen op de langebaan. Dan krijg je een bijzondere band met zo’n paard. Tijdens haar debuut in Middenbeemster merkte ik direct dat zij het kon. Daarna maakte ze te gemakkelijk een fout. Ze wilde te graag en te snel.”

In ’t Zand was Classic Groenhof op snelheid niet te kloppen. Alleen Blackpearl Trans R snoepte met tien meter achterstand een ritje af. “Ik zat niet op te letten. Ik had echt niet verwacht dat Blackpearl nog langszij zou komen. Wel dus. Uiteindelijk liep het goed af. Dat we juist in ’t Zand winnen is extra mooi. Want op stal bij Hugo Langeweg staat deze altijd hoog in het rijtje.”

Meer reacties vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.