Pegram: ‘De hoefsmid heeft gelijk gekregen’

13 september 2018 23:35

Met slechts één ijzer onder zijn hoeven reisde Calistokingsdeep donderdag af naar Purmerend. Aangekomen op de baan bleek de hoefsmid niet de juiste ijzers bij zich te hebben. Een kansloze missie zou je zeggen. Niet voor Lindsey Pegram. Dankzij haar improvisatievermogen draafde haar ‘bankpaard’ naar een zeldzaam sterke overwinning in Purmerend. “De hoefsmid heeft gelijk gekregen.”

Met een glimlach van oor tot oor keek Pegram na afloop nog eens terug. “Arnold (de Wit, red.) is waarschijnlijk in de spanning vergeten de ijzers mee te nemen. Calistokingsdeep heeft een bijzonder beslag met aparte zolen tussen zijn ijzers, maar daar kon de aanwezige hoefsmid ons niet aan helpen. Hij had alleen ijzers voor rijpaarden bij zich. Er is dus een totaal ander beslag onder geslagen met gebruikte ijzers. Andries (van der Blonk, red) had nog een paar ijzers die nog wel een keer mee konden. En dan gewoon winnen, echt bizar. De hoefsmid zei al tegen mij: moet jij eens opletten hoe het vandaag afloopt. Hij heeft gelijk gekregen.”

Met zijn overwinning nam Calistokingsdeep op gepaste wijze revanche voor zijn mislukte start in Schagen. “Daar was hij ergens bang voor, geen idee wat. Vandaag voelde hij direct goed aan en heeft hij vrijwel geen fout gemaakt. Alleen tijdens de tweede finalerit liep hij niet lekker weg. Ik kon me niet voorstellen dat we die rit nog konden winnen, maar toch lukte het hem. Heel knap.”

Ingeschreven

Maandag start Calistokingsdeep ook in Medemblik. Bang voor een inzinking is Pegram niet. “Nee, dat moet hij aankunnen. Vorig jaar leek de baan van Medemblik hem wel te bevallen, dus ik ga er vanuit dat hij daar goed wil lopen. We hebben hem daar ook ingeschreven met in ons achterhoofd het feit dat wanneer hij vandaag in het prijzengeld zou lopen, hij er vijf meter bij zou krijgen. Op deze manier kan hij nog één keer vanaf de basisafstand starten.”

In Hillegom start Pegram ook voor het eerst met de vierjarige Bachelet uit de stallen van Hugo Langeweg. “Het was niet eens mijn idee om met haar een keer op de kortebaan te starten”, verklaart Pegram. “Daar was ik zelf niet opgekomen. In eerste instantie had ik geen enkel paard voor Hillegom, dus ik ben blij dat ik haar mag proberen. Ze kan snel beginnen. Op de langebaan heeft ze vanachter de startauto bijna altijd de kop gehad. Ik hoop dat ze het ook op de kortebaan wil laten zien.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.