Pegram: ‘Hij heeft het naar zijn zin bij Cees’

16 oktober 2012 10:08

Lindsey Pegram sloot maandag een succesvol seizoen af op een mooie manier. Ze won met haar persoonlijke favoriet Zero Option Lane. Een overwinning waar meerdere verklaringen voor zijn te geven.

“Hij heeft het naar zijn zin bij Cees”, lacht Pegram na afloop van de kortebaan in ’t Zand, doelend op de trainingsoverstap van Jan van Dooyeweerd naar Cees Hetteling. “Ik heb nu de kans om hem zelf te trainen. Dat is erg prettig. Vandaag heeft hij vergeleken met ander keren niet veel zware ritten gehad. Dat was wel eens lekker voor hem. Ik vond hem sowieso buitengewoon goed. Hij krijgt nu nog wat koersjes op de langebaan en gaat daarna lekker op rust bij Marian Vos en Bert Postema. Voor hen ook leuk, want zij zijn mede-eigenaar.”

Nadat hij in de tweede rit van de finale tien meter had goedgemaakt op Be the best Norg had Pegram nog twee angsten. “Nu moest het lukken. Ik dacht alleen maar: ‘als hij maar benen pakt en ik niet te vroeg door het licht rijd.’ Gelukkig kreeg hij de kans om nog één keer die achterstand bij de start goed te maken.”

Zero Option Lane is het ‘lievelingetje’ van Pegram. “Dat was hij al vanaf het eerste moment. Ik heb hem beleerd en daardoor direct een band opgebouwd. Het is leuk om weer eens met hem te winnen. Dat was voor het laatst twee jaar geleden in Medemblik.”

Kennismaken

Trainer Cees Hetteling maakte onlangs pas kennis met de ruin: “Jan van Dooyeweerd zag het niet meer zitten met hem. Ik heb hem daarom na de koersen op de grasbaan in Joure meegenomen. Een verandering kan soms wel eens goed zijn. Hij is lekker veel buiten geweest, vooral op het strand. Toen hij in de finale tien meter moest geven, dacht ik dat het moeilijk zou worden. Oudere paarden kunnen echter later op de middag net dat beetje extra geven ten opzichte van de jongere paarden.”

Over Attila, die vierde werd in ’t Zand maakt Hetteling zich zorgen. “De laatste ritten heeft hij alleen maar gesprongen. Dat doet hij anders nooit. Ik vrees dat hij een blessure heeft. We gaan er direct naar kijken.” Volgend jaar gaat Attila op 305 meter verder. “Dat wordt lastiger, maar we gaan het proberen. Hij is trouw en heeft veel klasse. Lukt het niet, dan gaan we op de langebaan verder. Want ook daar is het een fijn paard.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.